Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Πρώτη βοήθεια στους πυρόπληκτους των Βατερών

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ολοκληρώθηκε χθες η καταβολή αποζημιώσεων πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, ύψους 88.936,8 ευρώ, στους δικαιούχους που επλήγησαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 23 Ιουλίου στα Βατερά και τη Βρίσα. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστου Τριαντόπουλου, το ποσό αυτό πιστώθηκε σε 8 δικαιούχους των χωριών του Πολιχνίτου, ενώ συνολικά, διατέθηκαν 1.326.236,21 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 159 δικαιούχων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού σε όλη τη χώρα.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός, «σε συνέχεια της δημοσίευσης της τροποποιητικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την επέκταση του μέτρου της πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής και στους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου στα Μέγαρα, τη Βρίσα Λέσβου και τα Κρέστενα Ηλείας και του ανοίγματος της πλατφόρμας arogi.gov.gr της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων, το Υπουργείο Οικονομικών ολοκλήρωσε την Τετάρτη τις διαδικασίες για την καταβολή της πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής σε όλους τους δικαιούχους πυρόπληκτους της Βρίσας. Συγκεκριμένα, οκτώ δικαιούχοι έλαβαν 88.936,8 ευρώ. Έτσι, με την ολοκλήρωση του συνόλου των πληρωμών πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, συνολικά 1.326.236,21 ευρώ έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 159 δικαιούχων. Δεν κατατέθηκαν αιτήσεις πρώτης αρωγής ούτε από τα Μέγαρα, ούτε από τα Κρέστενα», σημείωσε ο ίδιος.

Οι δικαιούχοι που έλαβαν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση και φάκελο για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση του πληγέντος κτιρίου στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τους όρους και εντός των προθεσμιών της κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και Μεταφορών περί οριοθέτησης της πληγείσας περιοχής και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.

Εκτός από τις 89.000 ευρώ που έλαβαν οι δικαιούχοι αποζημιώσεων στα Βατερά και την Βρίσα ως πρώτη αρωγή, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει λάβει από το Υπουργείο Εσωτερικών 250.000 ευρώ για την καταστροφική πυρκαγιά, όπως δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα κατά την επίσκεψή του στην Καλλονή, ο αναπληρωτής Υπουργός, Στέλιος Πέτσας. Ο Δήμαρχος, Ταξιάρχης Βέρρος ανέφερε στα “Νέα της Λέσβου” ότι το ποσό αυτό θα διατεθεί για την αποπληρωμή των εξόδων διαμονής και σίτισης των κατοίκων που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους τις εφιαλτικές αυτές ημέρες, καθώς και για τις εργασίες καθαρισμού των καμένων εκτάσεων. 

spot_img

More articles

spot_img