Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Πρωτοβουλία Αλεξανδρή για τους καρκινοπαθείς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αντιδημάρχου, Δήμητρας Αλεξανδρή, στο χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ των «Νέων της Λέσβου» για τις δύο περιπτώσεις καρκινοπαθών από την περιοχή της Αγιάσου. Η πρώτη να θυμίσουμε αφορά έναν 57χρονο άνδρα που είναι άνεργος και χρειάζεται άμεσα χρήματα για να μπορέσει να κινηθεί στην Αθήνα και να προγραμματίσει κρίσιμο χειρουργείο για τη ζωή του, ενώ η δεύτερη μία καρκινοπαθή μάνα που νοσηλεύεται στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά κι αδυνατεί να υποστηρίξει οικονομικά το παιδί της που σπουδάζει και χρειάζεται στέγη, ενώ λόγω της οικτρής  οικονομικής κατάστασης της οικογένειας και του γεγονότος ότι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στον σπουδαστή η φιλοξενία του σε φοιτητική εστία.

Σε παρέμβασή της στα Νέα της Λέσβου η Αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι «ως άμεση ενέργειά μας για την υποστήριξη του 57χρονου συνδημότη μας προκειμένου να προγραμματίσει το ταξίδι του για την Αθήνα είναι η εξασφάλιση από πλευράς Δήμου, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, των εισιτηρίων του για να μετακινηθεί στην Αθήνα και ενός επιδόματος της τάξης των 600 ευρώ που θα καταβληθεί εφάπαξ. Αυτή είναι η άμεση ενέργεια που μπορούμε να κάνουμε αύριο κιόλας και από κει και πέρα θα δούμε πώς αλλιώς μπορούμε να στηρίξουμε αυτόν τον άνθρωπο, που έχει ανάγκη τη βοήθεια όλων μας και θέλω να μεταφέρω με την ευκαιρία το προσωπικό ενδιαφέρον του Δημάρχου μας Στρατή Κύτελη».

Για το θέμα του σπουδαστή η Αντιδήμαρχος δήλωσε ότι ξεκινά επαφές για να μπορέσει να βρεθεί ένας χώρος ώστε να στεγαστεί στην Αθήνα, χωρίς να πληρώνει ενοίκιο. «Έχουμε χορηγήσει ένα διαμέρισμα σε Σύλλογο ασθενών της Μυτιλήνης για να μπορούν να το χρησιμοποιούν τα μέλη του, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα όταν κατεβαίνουν στην Αθήνα για θεραπείες. Η πρώτη σκέψη που κάνω για να μην χάνουμε χρόνο είναι να εξετάσουμε τη δυνατότητα με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου η χρήση του διαμερίσματος προσωρινά να διατεθεί στον σπουδαστή για να μην χάσει το παιδί τη χρονιά του και στην πορεία να δούμε πώς θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μία μόνιμη στέγη για το διάστημα των σπουδών του. Ωστόσο, όπως με ενημέρωσαν από το Σύλλογο, το διαμέρισμα χρειάζεται συντήρηση και θα πρέπει να την κάνουμε και αυτή εμείς ως Δήμος, άρα πρέπει να προσανατολιστούμε σε άλλη λύση και πιστεύω πως θα έχουμε σύντομα αποτέλεσμα.  Ίσως δε, να εξασφαλιστεί και κάποια υποτροφία για το παιδί ώστε να μπορέσει να τελειώσει τις σπουδές του», είπε η Αντιδήμαρχος.

Να σημειώσουμε ότι η Αντιδήμαρχος είχε χθες τηλεφωνικές επικοινωνίες με παράγοντες της Λέσβου ενημερώνοντάς τους για τις δύο αυτές περιπτώσεις και ζητώντας βοήθεια, ενώ επικοινώνησε και προσωπικά με τον 57χρονο καρκινοπαθή.

Η κ. Αλεξανδρή διευκρίνισε στα Νέα της Λέσβου ότι αυτές οι λύσεις είναι για άμεσα αποτελέσματα και για τις δύο περιπτώσεις, καθώς ο Δήμος δεν έχει νομικά δυνατότητα να ενισχύσει οικονομικά απευθείας είτε την περίπτωση του καρκινοπαθούς, είτε τη δεύτερη περίπτωση του παιδιού καρκινοπαθούς που σπουδάζει. «Λάβετε υπόψη ότι σχεδόν καθημερινά ασχολούμαστε με περιπτώσεις ατόμων που χρειάζονται υποστήριξη και οικονομική βοήθεια και προσπαθούμε μέσω διάφορων μηχανισμών να βοηθήσουμε. Θα κάνουμε και για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις αυτό που περνά από το χέρι μας και ελπίζουμε να υπάρξει βοήθεια και από αλλού, ώστε να φτάσουμε γρηγορότερα στο στόχο», είπε καταλήγοντας η κ. Αλεξανδρή.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img