Πρωτοβουλία Μουτζούρη

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ο οποίος έχει συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου σε μια προσπάθεια να μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στο νησί μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Ο Περιφερειάρχης ανέλαβε πρωτοβουλία να καλέσει μάλιστα τους δυο Δημάρχους σε σύσκεψη σήμερα το απόγευμα στη Μυτιλήνη προκειμένου να γίνει προσπάθεια να υπάρξει μια κοινή γραμμή αντίδρασης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια πριν λίγα λεπτά αναφέρει τα εξής:

“Πάγια θέση της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου για το μεταναστευτικό είναι καμιά νέα δομή στις νήσους μας και άμεση αποχώρηση όλων των μεταναστών. «Θέλουμε πίσω τα νησιά μας».
Οι κακές εξελίξεις για τη νέα δομή στον Καρά Τεπέ, με μονομερείς αποφάσεις και χωρίς καμία ενημέρωση, με οδήγησαν να μεταβώ σήμερα για μερικές ώρες στην Αθήνα για να μεταφέρω τη σφοδρή διαφωνία μας.
Καλώ το Λεσβιακό λαό σε εγρήγορση.
Συγκαλώ σήμερα στις 19:00 έκτακτη σύσκεψη με τους 2 Δημάρχους της Λέσβου και αύριο στις 10:00 τους Επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου”.
UP DATE
Σύμφωνα με πληροφορίες στην αυριανή συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού συμβουλίου θα παρευρεθεί και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης