Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Προβάδισμα Κασσελάκη και εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου δίνουν οι μέχρι τώρα ανεπίσημες πληροφορίες. Ο κ. Κασσελάκης φέρεται να προηγείται της Έφης Αχτσιόγλου (που έρχεται δεύτερη) τόσο στα εκλογικά τμήματα της υπαίθρου όσο και στη Μυτιλήνη που έλαβε 246 έναντι 115 της κ. Αχτσιόγλου ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Μυτιλήνη έλαβε 37 ψήφους και ο Νίκος Παππάς 36.

Την υποψηφιότητά Κασσελάκη στήριξαν οι λεγόμενοι πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Κώστα Αστυρακάκη ενώ ο πρώην Βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μπουρνούς στήριξε την υποψηφιότητά του Νίκου Παππά που δεν πήγε καλά και η “Ομπρέλα” στην οποία ανήκει η υποψήφια Βουλευτής Μαρία Νικολάρα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που και αυτή η υποψηφιότητα δεν πήγε καλά στη Λέσβο.

Εμφύλιος 

Σημειωτέον ότι στον ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου έχει ξεσπάσει εμφύλιος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς το κόμμα ανέστειλε για διάστημα 4 μηνών την ιδιότητα του μέλους για τον Κώστα Αστυρακακη και του πρώην Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας, Στρατή Ζαφείρη για την επιλογή τους να κατέβουν υποψήφιοι απέναντι στην υποψηφιότητά του Αλκιβιάδη Στεφανή με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μουτζούρη. Η προσωρινή διαγραφή Αστυρακάκη – Ζαφείρη (και ενός ακόμα στελέχους) έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο ΣΥΡΙΖΑ σε μέλη που μιλούν για αδικαιολόγητες διώξεις καθώς δεν τους επιτράπηκε σήμερα ούτε το εκλογικό τους δικαίωμα να ασκήσουν δηλαδή δεν ψήφισαν για αρχηγό του κόμματος.

Και αυτό καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ όλως περιέργως παραβλέπει άλλα μέλη του τα οποία μάλιστα κατέρχονται με υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος των οποίων δεν έχει επιβληθεί ουδεμία κύρωση μέχρι τώρα και αυτό αν μη τι άλλο δείχνει ότι ενόχλησαν οι Αστυρακάκης και Ζαφείρης οι οποίοι όμως βρίσκονται απέναντι στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. για την Περιφέρεια και μάλιστα αυτό έγινε πριν το κόμμα τους – το οποίο είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κατέβαζε υποψήφιο – αποφασίσει να στηρίξει την κ. Χοχλάκα.

Αν μη τι άλλο η προσωρινή διαγραφή των στελεχών του κόμματος σε τοπικό επίπεδο προκαλεί εύλογα ερωτηματικά ως προς την χρονική συγκυρία που αυτό γίνεται την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να «μαζέψει τα κομμάτια του» και να ανασυγκροτηθεί κάτω από μία νέα ηγεσία.

 

spot_img

More articles

spot_img