Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Προβλήματα από τις διακοπές νερού

  • Πότε θ’ ανοίξει η οδός Στ. Κρητίκα

Διακοπή νερού είχε και χθες το πρωί η περιοχή του Λαζαρέτου, και πάλι απροειδοποίητα (όπως την περασμένη Παρασκευή), με συνέπεια τις διαμαρτυρίες των κατοίκων προς την ΔΕΥΑΛ. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, Γιώργο Φλώρο, η υδροδότηση σταμάτησε για λίγες ώρες λόγω των εργασιών που εκτελούνται στην περιοχή για την αντικατάσταση του αγωγού ομβρίων υδάτων, παράλληλα με την τοποθέτηση δύο νέων αγωγών ύδρευσης, όπως είχαμε γράψει πριν λίγες μέρες. 

Ο Γ. Φλώρος ζητά υπομονή και κατανόηση από τους πολίτες, τονίζοντας ότι το έργο προχωρά γρήγορα το τελευταίο διάστημα και τα προβλήματα είναι περιορισμένα και αναμενόμενα. Στόχος της Διοίκησης της ΔΕΥΑΛ και του εργολάβου είναι μέσα στο επόμενο15ήμερο να ανοίξει και η οδός Στέλιου Κρητίκα (παράλληλη της Αερ. Γιανναρέλλη), προκειμένου τα οχήματα που στρίβουν σήμερα στην Ζακύνθου για να κατευθυνθούν μέσω της Βυζαντίου στην πλατεία Αλυσίδας, να μπορούν να στρίβουν στο πρώτο στενό αριστερά και μέσω της Αερ. Γιανναρέλλη, το πρώτο τμήμα της οποίας έχει δοθεί στην κυκλοφορία, να βγαίνουν στην πλατεία. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθεί ιδιαίτερα η κίνηση των μεγαλύτερων οχημάτων.

Από τις εργασίες αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης στο Λαζαρέτο

Θυμίζουμε ότι βάσει του προγραμματισμού της ΔΕΥΑΛ, οι εργασίες θα φθάσουν μέχρι το Νοέμβριο με αρχές Δεκεμβρίου έως το πρατήριο της ΕΚΟ του Δ. Αϊβαλιώτη και στη συνέχεια θα διακοπούν για το χειμώνα για να επανέλθουν τα συνεργεία την άνοιξη. «Καιρού επιτρέποντος θα συνεχίσουμε όσο πάει για να κλείνουμε τα “μέτωπα” και να ανοίγουμε τους παράλληλους δρόμους. Αυτός είναι ο στόχος μας και πιστεύω ότι μετά, από την ερχόμενη άνοιξη, εφόσον δεν συναντήσουμε άλλα εμπόδια, θα προχωρήσουμε ακόμη πιο γρήγορα μέχρι τον Ποταμό», σημείωσε ο κ. Φλώρος.