Προβλήματα ηλεκτροδότησης στο 3ο ΓΕΛ και 3ο Γυμνάσιο

Η έναρξη διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έφερε στην επιφάνεια προβλήματα ηλεκτροδότησης στο πρόσφατα ανακαινισμένο 3ο ΓΕΛ. Το σχολείο θερμαίνεται πλέον μέσω ηλεκτρικού ρεύματος και καθώς η ηλεκτροδότηση με το 3ο Γυμνάσιο είναι από κοινό δίκτυο, παρουσιάσθηκαν προβλήματα, με το ρεύμα να πέφτει συνεχώς.
Το πρόβλημα ηλεκτροδότησης επηρεάζει και τα δυο σχολεία και μέχρι να δοθεί μόνιμη λύση αποφασίσθηκε να ηλεκτροδοτούνται εναλλάξ στη διάρκεια της ημέρας για να μην «πέφτει» το ρεύμα. Αυτό βέβαια δημιουργεί πολλά προβλήματα . Τα έργα που έγιναν για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του 3ου ΓΕΛ δεν υπολόγισαν τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν καθώς το δίκτυο έχει «φορτωθεί» πολύ περισσότερο σε σχέση με ότι ίσχυε πριν.
«Η ηλεκτροδότηση θα γίνεται εναλλάξ στη διάρκεια του σχολικού ωραρίου μέχρι να γίνει αναβάθμιση της γραμμής από τη ΔΕΔΔΗΕ. Είδαμε με το δήμο το πρόβλημα και πρέπει όσο το δυνατόν συντομότερα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες από τη ΔΕΔΔΗΕ για να σταματήσουν τα προβλήματα που ιδιαίτερα τώρα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών είναι πολύ σοβαρά» δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τίμος Θεοφανέλλης