Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Προβολή της ταινίας «ALBATROS»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Σε συνέχεια των προβολών ταινιών του προγράμματος «CINEMATOPEDIA», τη Δευτέρα 28/11 στις 19.00, στο νέο θέατρο ΦΟΜ (Δικελή 2, Επάνω Σκάλα, δίπλα στο 6ο Γυμνάσιο), θα γίνει η προβολή της ταινίας «ALBATROS» (Drift Away, 2021), με είσοδο ελεύθερη. Την περασμένη Δευτέρα προβλήθηκε επίσης η ταινία «Χωρίς Λογοκρισία. Αποδελτίωση» (Recortes de prensa. 2014), στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα. 

Η ταινία «ALBATROS» θα προβληθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «CINEMATOPEDIA – Κινηματογράφοι ως Κόμβοι Καινοτομίας για τις Τοπικές Κοινωνίες», το οποίο έχει αναλάβει η Εταιρεία Έρευνας, Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Ανάπτυξης της Περιφέρειας (ΕΛΟΡΙΣ Α.Ε.) και χρηματοδοτείται από το Creative Europe Media, πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του έργου είναι να ενδυναμώσει τους κινηματογράφους στις τοπικές κοινότητες και να ενισχύσει την τοπική πολιτιστική ζωή και την κοινωνική ένταξη μέσω της δημιουργίας καινοτόμων πολιτιστικών κόμβων γύρω από τον κινηματογράφο.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Σερβάντες, μας προσκαλούν στην χειμερινή περίοδο προβολών στο πλαίσιο του έργου «Cinematopedia». Συντροφιά με τους μεγάλους δημιουργούς της 7ης Τέχνης τη δεδομένη χρονική στιγμή που η κοινωνία των πολιτών φαντάζει όλο και πιο εύθραυστη, είναι σημαντικό να παρατηρούμε, να ακούμε, να θυμόμαστε, να ασκούμε κριτική και ταυτόχρονα να οραματιζόμαστε το κοινό μας μέλλον.

Η ταινία

Ο Λοράν, αστυνομικός σε μια μικρή πόλη της Νορμανδίας, σκοπεύει να παντρευτεί τη Μαρί, με την οποία έχει μια κόρη. Τότε, μια μέρα, η ζωή του αναστατώνεται όταν σκοτώνει κατά λάθος έναν αγρότη που απειλεί να αυτοκτονήσει. 

Την ταινία σκηνοθέτησε ο Γάλλος ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Xavier Beauvois.  

spot_img

More articles

spot_img