Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, με πλήρη απασχόληση, για ένα χρόνο, θα προσλάβει το ΚΕΘΕΑ για τις ανάγκες της Κινητής Μονάδας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Λέσβο. Οι υποψήφιοι που έχουν τα απαιτούμενα προσόντα (γενικά και ειδικά) καλούνται να αποστείλουν στον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail): [email protected] μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Ιουνίου, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Περισσότερες πληροφορίες στην αναλυτική προκήρυξη που έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΚΕΘΕΑ (www.kethea.gr).

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων είναι αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λειτουργεί από το 1983, με την ίδρυση της “ΙΘΑΚΗΣ”, της πρώτης ελληνικής θεραπευτικής κοινότητας. Εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 3.000 άτομα, χρήστες και μέλη οικογενειών, σε ένα δίκτυο περισσότερων από 90 μονάδων σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Οι δραστηριότητές του αφορούν επίσης τους τομείς πρωτογενούς πρόληψης, εκπαίδευσης και έρευνας. Είναι σύμβουλος οργανισμός του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών και ένας από τους βασικούς φορείς εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από ουσίες.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ ανήκουν στο προσωπικό “πρώτης γραμμής”, που προσφέρει υπηρεσίες στα εξαρτημένα άτομα και στις οικογένειές τους. Προέρχονται συνήθως από το χώρο της ψυχικής υγείας και των κοινωνικών επιστημών ή είναι απόφοιτοι αναγνωρισμένων θεραπευτικών προγραμμάτων με κατάλληλη εκπαίδευση για να εργασθούν στο χώρο της θεραπείας και της πρόληψης.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις