Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

«Πυρετώδεις» οι ετοιμασίες για το Μυτιληνιό Καρναβάλι!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • «Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Μυτιληνιό Καρναβάλι επιστρέφει φέτος πιο ανανεωμένο από ποτέ, αποδεικνύοντας ότι ως Δήμος μπορούμε να πετύχουμε πολλά στο κομμάτι του Πολιτισμού, με την απαραίτητη οργάνωση και όρεξη για πρωτοτυπία», δηλώνει ο Παν. Τσακύρης 

Μετά από χρόνια, δυναμικά επιστρέφει το Μυτιληνιό Καρναβάλι φέτος, ύστερα από την «παύση» στην διασκέδαση που τέθηκε αυτοβούλως από τον… κορονοϊό τα τελευταία τρία χρόνια. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Δήμος Μυτιλήνης, και συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου οι κάτοικοι της Λέσβου θα απολαύσουν την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην προκυμαία Μυτιλήνης, με ώρα έναρξης τις 3.30 το απόγευμα, και με αποκορύφωμα των εκδηλώσεων την πολυαναμενόμενη συναυλία των Onirama!

Όπως δήλωσε στα Νέα της Λέσβου ο κ. Τσακύρης: «Η ανταπόκριση στις εκδηλώσεις είναι εντυπωσιακά θετική και θερμή, αφού στο κάλεσμά μας ως Δήμος Μυτιλήνης για τη συμμετοχή στην καρναβαλική παρέλαση ανταποκρίθηκαν 28 ομάδες, από 30 έως 50 άτομα η καθεμιά. Οι ομάδες που θα παρελάσουν προέρχονται από τοπικούς συλλόγους, σχολεία, θεατρικές ομάδες και οργανώσεις από  κάθε άκρη του νησιού.  Για να τιμήσουμε την προσπάθεια των καλύτερων παρουσιάσεων θα δώσουμε χρηματικά έπαθλα, ενώ θα υπάρξει και κλήρωση με πλούσια δώρα για όλες τις ομάδες. Επιπλέον στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα υπάρχει παραδοσιακό γαϊτανάκι, και φυσικά καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης μουσική θα παίζει η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου. Στο τέλος η μεγάλη αποκριάτικη αυτή γιορτή θα κλείσει με την συναυλία των Onirama, με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, με την πιο πρόσφατη συναυλία τους να είναι εκείνη το καλοκαίρι του 2020. Τόσο οι ίδιοι όσο και το κοινό της Λέσβου χάρηκαν πολύ αυτή την μουσική συνάντηση, επομένως είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί και φέτος». 

Ο κ. Τσακύρης πρόσθεσε επίσης ότι ο Δήμος Μυτιλήνης στηρίζει, όπως κάθε χρόνο, το Αγιασώτικο Καρναβάλι, καθώς και τις κατά τόπους εκδηλώσεις στα χωριά του Δήμου που διοργανώνονται τόσο ανήμερα των Αποκριών όσο και της Καθαρής Δευτέρας. 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Μυτιληνιό Καρναβάλι επιστρέφει φέτος πιο ανανεωμένο από ποτέ. Η φετινή διοργάνωση είναι η απόδειξη ότι ως Δήμος μπορούμε να πετύχουμε πολλά στο κομμάτι του Πολιτισμού, με την απαραίτητη οργάνωση και όρεξη για πρωτοτυπία. Πιστεύουμε ότι μπορεί η Μυτιλήνη να γίνει προορισμός για το Καρναβάλι, ιδανικός για απόδραση τριημέρου», σημειώνει ο ίδιος. 

Για τη φετινή διοργάνωση ως «ανάσα» και «ψυχική ανάταση» στους δύσκολους καιρούς που ζούμε μίλησε ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης: «Μετά τον εγκλεισμό των τελευταίων χρόνων λόγω της πανδημίας, οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις αποκτούν ξεχωριστή σημασία, αφού αποτελούν μια όαση χαράς και διασκέδασης μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, διοργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις και το Πάσχα αλλά και το καθιερωμένο Λεσβιακό Καλοκαίρι. Στο μεταξύ δίνουμε σημείο συνάντησης την προκυμαία Μυτιλήνης, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στις 3 και μισή το απόγευμα». 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img