Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

“Αλαλούμ” με την ονοματοδοσία δρόμων και την οδαρίθμηση

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μεγάλο θέμα είναι η οδαρίθμηση και η ονοματοδοσία των δρόμων στη Μυτιλήνη, όπως και στην υπόλοιπη Λέσβο με το οποίο όμως καμία Δημοτική Αρχή δεν έχει καταπιαστεί, με συνέπεια να υπάρχει και το άλλοθι για να μην εξυπηρετούνται σωστά και έγκαιρα οι πολίτες από τους διανομείς της αλληλογραφίας, δεμάτων, κλπ.. Ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Βαγγέλης Χατζημανώλης, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο, Αλέκο Κουζινόγλου, η οποία κοινοποιείται και στην Δημοτική Αρχή, με την οποία ζητά να γίνει πλήρης καταγραφή των προβλημάτων ώστε να επιλυθούν χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Ο κ. Χατζημανώλης αναφέρει ότι έχουν γίνει κατά καιρούς οχλήσεις με αιτήματα και προτάσεις προς τον Δήμο, τόσο από την Κοινότητα και δημότες, όσο και από τα ΕΛΤΑ χωρίς όμως καμιά ανταπόκριση. «Έχω ιδία γνώμη και γνωρίζω περιπτώσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και δικαστικοί επιμελητές (κάποιες φορές θυροκολλούν εξώδικα ή άλλα έγγραφα σε λάθος πόρτες γιατί ή έχουν λάθος αριθμό ή δεν έχουν), το ίδιο και αστυνομικοί υπάλληλοι, το ίδιο και χειρότερο οι ταχυδρομικοί διανομείς, όπως και οι γνωστοί “ντελίβερι” διανομείς, χτυπώντας πόρτες και ψάχνοντας για να παραδώσουν την πίτσα και τα σουβλάκια! Το πρόβλημα είναι εντονότατο στις μικρές συνοικίες και στα προάστια και ιδιαίτερα στις Εργατικές Κατοικίες Καλλιθέας. Οι πολλές κατοικίες που ανεγέρθηκαν (κάπου πάνω από 80 τον αριθμό) εδώ και πολλά χρόνια, έχουν οδαριθμηθεί από τότε σύμφωνα με το σύνολο τού αριθμού τους (1, 2,3,4, 5, 6… κ.λ.π.) χωρίς ονοματοδοσία οδών βέβαια. Σήμερα όμως που δύο δρόμοι τους ονοματοδόθηκαν (η Στρ. Παρασκευαΐδη και Γεωργ. Κορτέση) εξακολουθούν να έχουν την παλιά οδαρίθμηση, χωρίς την κανονική σειρά, οπότε είναι ευνόητο με το “αλαλούμ” αυτό, βλέποντας κάποιος τους εκεί δρόμους να αρχίζουν από μεγάλους αριθμούς, μπερδεύεται μη ξέροντας ποια είναι η αρχή και πού το τέλος! Άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα σ’ αυτή την περιοχή, είναι η υψομετρική διαφορά δόμησης που έχουν οι κατοικίες αυτές, κλιμακωτά χτισμένες, ενωμένες στην σειρά», τονίζει μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στην περιοχή των Χαλίκων, στη Σουράδα και το Ακρωτήρι. «Ας σκεφτούν κι ας πράξουν ανάλογα οι κύριοι αρμόδιοι, διότι οι δημότες ευελπιστούν και περιμένουν πώς και πώς… τις επερχόμενες εκλογές», καταλήγει με νόημα ο Τοπικός Σύμβουλος.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img