Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

“Ανάσα” στους δικαιούχους του Εξοικονομώ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Την παράταση των προθεσμιών για την υποβολή σε ένα από τα βασικά και κρίσιμα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν οι μηχανικοί για τα έργα του Εξοικονομώ του 2021, ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έγκριση της 3ης τροποποίησης της προκήρυξης του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021», με σκοπό τη βελτίωση σημείων και όρων του Οδηγού εφαρμογής και των παραρτημάτων του.

Στην τροποποίηση προβλέπεται μεταβολή της προθεσμίας υποβολής Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, η οποία πλέον θα ανέρχεται σε 110 ημέρες.

Συνεπώς, η προθεσμία υποβολής της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου για τις αιτήσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως καταρχήν επιλέξιμες και έληγαν στις 19 Ιουλίου παρατείνεται έως και τις 7 Σεπτεμβρίου 2022.

Για την παράταση στην υποβολή των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων ακινήτων κρίσιμο ρόλο όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο έπαιξε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για το Βορειοανατολικό Αιγαίο, Στρατής Μανωλακέλλης, ο οποίος προσέφυγε τόσο στην κεντρική διοίκηση του ΤΕΕ συνομιλώντας ταυτόχρονα και με συναδέλφους του από άλλα Περιφερειακά Τμήματα, ώστε να επιτευχθεί η μαζική διεκδίκηση, όσο και στον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη, τον οποίο και έθεσε προ των ευθυνών του, καθώς καθυστερεί η συγκρότηση του νέου Κεντρικού Αρχιτεκτονικού Συμβουλίου και ως εκ τούτου η έκδοση αποφάσεων για τακτοποιήσεις και άλλα θέματα βρίσκεται στον αέρα.

Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου κι εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Μανωλακέλλης σημείωσε: «Θα είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα αν δεν είχε δοθεί παράταση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.  Δεν είναι του παρόντος να αναφερθώ στις δικές μας προσπάθειες, όμως με την ευκαιρία που μου δίνεται, θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη, στο πρόσωπο του οποίου βρήκαμε έναν σύμμαχο για την προώθηση του αιτήματός μας, ώστε να δοθεί λύση για τους συναδέλφους μηχανικούς και τους δικαιούχους του προγράμματος και αυτό πέρα από τη δική μας περιοχή καλύπτει πλέον ολόκληρη την Ελλάδα».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img