Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

“Διαζύγιο” Βέρρου – Ζαφείρη!


  • Ο Δήμαρχος έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού που ενεργούσε ως ξένο σώμα το τελευταίο διάστημα, παραμένοντας ωστόσο στη θέση του

Τέλος στη σύμπραξη με την παράταξη του Στρατή Ζαφείρη έδωσε χθες ο Ταξιάρχης Βέρρος, κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα. Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου εμφανίστηκε αποφασισμένος να διατηρήσει τη συνοχή της Δημοτικής Αρχής και να απομακρύνει όσους βάζουν εμπόδια και τρικλοποδιές στο έργο της κατά το δεύτερο μισό της θητείας. Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της πλειοψηφούσας παράταξης κατά την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η λύση της συνεργασίας με τον επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε διαχωρίσει την θέση του σε ό,τι αφορά την υπόθεση της παραλίας στην Σκάλα Ερεσού, αλλά και τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2022.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Δήμαρχο ήταν η κριτική που άσκησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για λανθασμένη πολιτική και κρίση στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής. Εκτός από την δημόσια παρέμβασή του με συγκεκριμένα ερωτήματα που υποδήλωναν τις διαφωνίες του ως προς τους χειρισμούς των συναδέλφων του Αντιδημάρχων, ο κ. Ζαφείρης δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό που συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή. Εξάλλου, ο ίδιος είχε διαφοροποιήσει την θέση του και για την προέγκριση της άδειας δόμησης στην παραλία Αφεντέλι, δηλώνοντας ότι “δεν χωρούν κατασκευές στην θάλασσα”.

Παρ’ όλα αυτά, ο Αντιδήμαρχος δεν είχε υποβάλει την παραίτησή του, κάτι που αναγκάστηκε να κάνει χθες ο Τ. Βέρρος, με την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων στελεχών της Δημοτικής Αρχής. Παράλληλα, ο Δήμαρχος ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των Αντιδημάρχων προκειμένου να προχωρήσει στον ανασχηματισμό της Δημοτικής Αρχής και ουσιαστικά στον ορισμό νέου Αντιδημάρχου στη θέση του Στρατή Ζαφείρη. 

Βέβαια, η λύση της συνεργασίας του με την παράταξη “Συνεργασία Δυτικής Λέσβου” σημαίνει αυτόματα ότι χάνει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου είχαν ενωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2019 οι δυνάμεις της πλειοψηφούσας παράταξης με τους 12 Δημοτικούς Συμβούλους με τους έξι Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του Στρατή Ζαφείρη. Στην πορεία όμως ανεξαρτητοποιήθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Βελούτσος και Χρυσούλα Ζωγράφου, ενώ μεταπήδησε στην παράταξη Βέρρου ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού, Στρατής Αλεξίου. Επομένως, οι ισορροπίες είναι λεπτές σε αυτή την κρίσιμη καμπή για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και ο ανασχηματισμός, που επίκειται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.