Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

“Δραστήριο” φθινόπωρο για τον Παγγεραγωτικό

Ο ερχομός του φθινοπώρου σημαίνει και το ξεκίνημα νέων καλλιτεχνικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους από τον Παγγεραγωτικό Σύλλογο. Πιο συγκεκριμένα από τις 6 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα παραδοσιακών χορών στην αίθουσα του Πολύκεντρου Σκοπέλου “Κλέλια Πανταζή”, ενώ ξεκινούν και καλλιτεχνικά εργαστήρια ζωγραφικής, αγιογραφίας και εκμάθησης μουσικών οργάνων.

Τα τμήματα παραδοσιακών χορών θα λειτουργούν υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Βασίλη Αγκοπιάν, που συνεχίζει τη συνεργασία του με τον Σύλλογο, και ο οποίος θα διδάσκει παραδοσιακούς χορούς, τόσο της Λέσβου όσο και άλλων περιοχών της Ελλάδας. Όπως σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση ο Παγγεραγωτικός Σύλλογος, καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων, αλλά και στην αναμονή των συμμετεχόντων, υποχρεωτικά θα τηρούνται όλα τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας και διάδοσης του ιού (αποστάσεις, μάσκες, αντισηπτικά), όπως προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ. 

Οι ενήλικες συμμετέχοντες πρέπει να επιδείξουν στον υπεύθυνο του συλλόγου ή στο χοροδιδάσκαλο το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο πριν από 24 ώρες. Τα παιδιά θα συμμετέχουν κανονικά εφόσον πραγματοποιούν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για το σχολείο τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον κ. Αγκοπιάν στο 697 8281191.

Όσον αφορά τα καλλιτεχνικά εργαστήρια Ζωγραφικής, Αγιογραφίας και Εκμάθησης μουσικών οργάνων (κιθάρα, μπουζούκι, κλαρίνο) που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, τα μαθήματα θα διεξάγονται στο Δημοτικό σχολείο Πλακάδου και πάλι με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Περισσότερες πληροφορίες για τα συγκεκριμένα εργαστήρια στο 6977003795.