Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

“Εφτάψυχος” ο Γιατζιτζόγλου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Εκλογές και νέα διοίκηση στην Ένωση Συνεταιρισμών χθες το πρωί, καθώς έχει συμπληρωθεί από το προηγούμενο διάστημα η θητεία της απερχόμενης διοίκησης υπό τον Αλέκο Γιατζιτζόγλου, ο οποίος για άλλη μία φορά εξασφάλισε χθες την επανεκλογή του στη θέση του πλειοψηφούντος Διοικητικού Συμβούλου και βάζει πλώρη ξανά για την προεδρία, ελέγχοντας τις 5 από τις 7 έδρες, καθώς κατάφερε να εκλέξει πρόσωπα της επιρροής του. 

Η Ένωση Συνεταιρισμών που συνεχίζει να υφίσταται με το «παράθυρο» που άνοιξε ο Συνεταιριστικός νόμος Βορίδη (και αυτό έγινε καθαρά φωτογραφικά για την περιοχή της Λέσβου, καθώς πουθενά αλλού στην Ελλάδα δεν υπάρχει άλλη Ένωση, που να μην έχει μετατραπεί σε Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη ή Συνεταιρισμό), έχει περιθώριο να προχωρήσει στον μετασχηματισμό της μέχρι τον Μάρτιο του 2022 αν δεν δοθεί παράταση. Υπ’ αυτήν την έννοια η Δευτεροβάθμια Οργάνωση, που είναι χωρίς προσωπικό και παραγωγική δραστηριότητα, συνεχίζει να υφίσταται. 

Μάλιστα ο κ. Γιατζιτζόγλου – που αποδεικνύεται εφτάψυχος – ετοιμάζεται για τη δημιουργία νέας εταιρείας με σύμπραξη για τυποποίηση ελαιολάδου μέσα στο 2022, καθώς η σύμπραξη που είχε κάνει με τον επιχειρηματία Κώστα Κολυβά, ο οποίος τυποποιούσε το ελαιόλαδο της ΛΕΣΕΛ, έχει περάσει από εκκαθάριση και πλέον τα σήματα έχουν επιστρέψει στην Ένωση Συνεταιρισμών. Προς τούτο μάλιστα ίσως να μην είναι καθόλου τυχαία η συμμετοχή του Παράσχου Φραντζέσκου από τον Β’ (Λαϊκό) Συνεταιρισμό του Παλαιοκήπου, ο οποίος ήταν συνεργάτης του επιχειρηματία Κολυβά στο παρελθόν και ο «εγκάθετος» που είχε τοποθετήσει ο ίδιος μέσα στην Ένωση.

Ο Χρήστος Κουτλής

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας έθεσε ζήτημα ο απερχόμενος Διοικητικός Σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, που εξελέγη, Χρήστος Κουτλής, αμφισβητώντας ευθέως το κατά πόσο η διαδικασία είναι καθ’ όλα νομότυπη. Ο κ. Κουτλής εξελέγη δεύτερος σε ψήφους κατά τις χθεσινές εκλογές, καθώς ο Αλέκος Γιατζιτζόγλου ήρθε πρώτος με 8 σταυρούς προτίμησης αντιπροσώπων και ο κ. Κουτλής δεύτερος με 7. Το ζήτημα είναι αν ο ίδιος θα θελήσει να τραβήξει το όλο θέμα στα άκρα προσφεύγοντας κατά της διαδικασίας της Συνέλευσης και των εκλογών. 

Η νέα διοίκηση της Ένωσης Συνεταιρισμών έχει ως ακολούθως:

-Γιατζιτζόγλου Αλέκος από τον Συνεταιρισμό Παρακοίλων 

-Κουτλής Χρήστος από τον Συνεταιρισμό Ακρασίου

Σταμάτης Παναγιώτης από τον Συνεταιρισμό Μανταμάδου

-Φραντζέσκος Παράσχος από τον Συνεταιρισμό Β’ Παλαιοκήπου 

Πολυχνιάτης Ηλίας από τον Συνεταιρισμό Μόριας 

-Παπαχίου Μπάμπης από τον Συνεταιρισμό Πολιχνίτου 

-Προβιάς Ιωάννης από τον Συνεταιρισμό Μιστεγνών.

Ο κ. Γιατζιτζόγλου φέρεται να ελέγχει τους εκλεγμένους Η. Πολυχνιάτη, Μ. Παπαχίου, Ι. Προβιά και Π. Φραντζέσκο, ενώ από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι συνεταιριστές Χ. Κουτλής και Π. Σταμάτης.

Σημειώστε ότι η νέα διοίκηση της Ένωσης αναδείχθηκε από 12 αντιπροσώπους που προσήλθαν να ψηφίσουν σε σύνολο 20 από τους 28 συνολικά Συνεταιρισμούς.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις