Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

“Έκλεισαν” οι αιτήσεις για το Σάρλιτζα


Με δύο τελικά ενδιαφερόμενους έκλεισαν οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για το έργο της αξιοποίησης του οικοπέδου του Σάρλιτζα. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έκλεισε το περασμένο Σάββατο, αν και υπήρχε ένα ενδεχόμενο να πάρει μια μικρή παράταση ενός μήνα, κάτι που τελικά δεν έγινε. Οι προτάσεις οι οποίες κατατέθηκαν τελικά ήταν δύο, αν και στην αρχή υπήρχε μια φημολογία σχετικά με την εμφάνιση και τρίτου ενδιαφερομένου. 

Το επόμενο βήμα είναι η υποβολή των προτάσεων αξιοποίησης του οικοπέδου από τους δύο ενδιαφερόμενους, οι οποίοι θα καταθέσουν στην Περιφέρεια εντός του επόμενου διαστήματος το σχέδιό τους για την αξιοποίηση του οικοπέδου, ενώ υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας με κέντρο θερμαλισμού. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αλλά και προσωπικά ο κ. Μουτζούρης έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα ώστε οι διαδικασίες να προχωρήσουν και να επισπευστούν, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα όσο πιο σύντομα γίνεται. 

Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι οι διεργασίες που έχουν προηγηθεί για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου οικοπέδου έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν είχε διοργανωθεί διαγωνισμός μη δεσμευτικού χαρακτήρα, όπου οι δύο ενδιαφερόμενες εταιρείες είχαν καταθέσει τα πλάνα και τα σχέδιά τους. Τελικά, όπως αποδείχθηκε, οι δύο ενδιαφερόμενοι που είχαν καταθέσει τους φακέλους τους εκείνο το διάστημα είναι και εκείνοι οι οποίοι κατέθεσαν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην πρόσκληση της Περιφέρειας. 

Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες οι οποίες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον από την προηγούμενη πρόσκληση μη δεσμευτικού χαρακτήρα της Περιφέρειας είναι η εταιρεία του επιχειρηματία Θοδωρή Κούσκου, που μέχρι στιγμής έχει αποδείξει ότι έχει μπει για τα καλά στο «χορό του θερμαλισμού», αξιοποιώντας ήδη τις ιαματικές πηγές Πολιχνίτου, ενώ η άλλη εταιρεία φαίνεται ότι εκπροσωπείται σε τοπικό επίπεδο από τον επιχειρηματία Μανώλη Τζανέτο ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό αλλοδαπών επιχειρηματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο των ξενοδοχειακών μονάδων και έχουν εκδηλώσει με την σειρά τους ενδιαφέρον για το Σάρλιτζα. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img