Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

“Έρχεται” λουκέτο και για το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας του Μολύβου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι από το χθεσινό ρεπορτάζ των «Νέων της Λέσβου» για τη συγχώνευση των δύο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στη Μυτιλήνη σε ένα, η Δημοτική Σύμβουλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Χοχλάκα, παρενέβη χθες προειδοποιώντας για επερχόμενο λουκέτο στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Μήθυμνα. Η τουριστική αυτή περιοχή της Λέσβου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται να μείνει χωρίς κατάστημα της Εθνικής, το οποίο αναμένεται να βάλει λουκέτο στις 18 του τρέχοντος μηνός και προς τούτο οι τοπικοί παράγοντες βρίσκονται σε κινητικότητα, με την ελπίδα να καταφέρουν να αποτρέψουν τον προγραμματισμό της Εθνικής Τράπεζας.  Στην περίπτωση – και αυτό είναι και το πιθανότερο – που μπει το λουκέτο στα μέσα του μήνα, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του Μολύβου για τις συναλλαγές τους θα πρέπει να απευθύνονται στο πλησιέστερο κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Καλλονής!

Σε δήλωσή της η Βάσω Χοχλάκα σημειώνει ότι το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας στη Μήθυμνα, έρχεται να προστεθεί στα ήδη πολλά κι έντονα προβλήματα του τόπου μας, δυσχεραίνοντας περαιτέρω την καθημερινότητα των κατοίκων του. «Η απόφαση αυτή περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες συναλλαγών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο για τους συμπολίτες μας που δεν δύνανται να έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μέσα, αλλά και σε έναν τεράστιο αριθμό τουριστών, που επισκέπτονται την περιοχή, αφού ως γνωστόν ο Μόλυβος αποτελεί μια απ’ τις κυριότερες τουριστικές περιοχές του νησιού», αναφέρει η κ. Χοχλάκα. 

Και συνεχίζει: «Επιπλέον, η κατάργηση τραπεζικών υποκαταστημάτων στη λεσβιακή ύπαιθρο, αποδεδειγμένα πλέον δεν αποτελεί λειτουργικά βιώσιμη επιλογή για ένα νησί αυτού του μεγέθους, όπου συχνά χρειάζεται να διανυθούν εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις.

Η σταδιακή συγκέντρωση του συνόλου των υπηρεσιών στη Μυτιλήνη, οδηγεί σε ολοένα μεγαλύτερη υποβάθμιση τις περιφερειακές κοινότητες του νησιού μας και ερημώνει την ύπαιθρο, εξέλιξη εξαιρετικά δυσοίωνη σε μία ευαίσθητη, συνοριακή περιοχή της χώρας μας. Ουσιαστικά επιλογές κατάργησης κάθε μονάδας παροχής υπηρεσιών εκτός της πρωτεύουσας επιτείνει την κυρίαρχη τάση αστυφιλίας που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η Λέσβος, με ό,τι σημαίνει αυτό και για το δημογραφικό της ζήτημα».

Η κ. Χοχλάκα καλεί σε συστράτευση για τη στήριξη του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας στη Μήθυμνα, ώστε να ματαιωθούν τα σχέδια για κατάργηση του υποκαταστήματος της Εθνικής.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί ότι μέχρι τώρα δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια και ηχηρά, όπως θα έπρεπε, η δημοτική αρχή του Ταξιάρχη Βέρρου στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, όπου ανήκει ο Μόλυβος!

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img