Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

“Έρχονται” 2.600 θέσεις στο στρατό

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Φεβρουάριο με Μάρτιο του 2022 αναμένεται να αρχίσουν να βγαίνουν σταδιακά στον αέρα οι πρώτες προκηρύξεις για την κάλυψη κενών θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στο στρατό καθώς και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Συνολικά αναμένεται όλο το έτος να καλυφθούν 1.600 θέσεις ΕΠΟΠ και 1.000 θέσεις ΟΒΑ. 

Στον προγραμματισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι να έχουν βγει όλες οι προκηρύξεις μέχρι το Σεπτέμβριο στη δημοσιότητα για το σύνολο των θέσεων που προαναφέραμε. 

Επιπρόσθετα, για το 2022 ο αριθμός των εισακτέων στις Στρατιωτικές σχολές, στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων (Σχολή Ευελπίδων, Σχολή Ικάρων, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), αναμένεται να διατηρηθεί στο αυξημένο επίπεδο των 1.335 σπουδαστών έναντι του αντίστοιχου αριθμού των 819 που εισέρχονταν στις παραγωγικές σχολές μέχρι το 2020.

Ο στόχος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι να ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό 15.000 ατόμων οι ένοπλες δυνάμεις σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας, συμβάλλοντας έτσι τόσο στην ηλικιακή ανανέωση όσο και στην ποιοτική αναβάθμιση του στελεχιακού προσωπικού τους.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img