“Έρχονται” 31 θέσεις στο Δήμο

Ξεκίνησαν από το Δήμο τα διαδικαστικά για να προχωρήσει η προκήρυξη 31 θέσεων εργασίας μετά την ολοκλήρωση του προγραμματισμού των Υπηρεσιών για το έκτακτο προσωπικό που θα χρειαστούν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που δεν καλύπτονται από τους μόνιμους υπαλλήλους. Όπως έγραψαν ήδη από την περασμένη Πέμπτη τα “Νέα της Λέσβου”, οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού σε συγκεκριμένους τομείς δεν εμπίπτουν στις διατάξεις περί απαγόρευσης λόγω των επικείμενων εκλογών και έτσι ο Δήμος προχωρά κανονικά τις διαδικασίες που θα τεθούν προς έγκριση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πρόκειται για τρεις διαφορετικές προκηρύξεις που αφορούν στην πρόσληψη 31, συνολικά, συμβασιούχων το επόμενο διάστημα που θα απασχοληθούν ως υδρονομείς, υπάλληλοι στον τομέα Πολιτικής Προστασίας και ναυαγοσώστες.
Όπως κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, ο Δήμος κινεί τις διαδικασίες για την πρόσληψη υπαλλήλων με τρίμηνες, τετράμηνες και πεντάμηνες συμβάσεις, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στον τομέα άρδευσης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, στην πυρασφάλεια και στην φύλαξη των παραλιών.

Οι θέσεις

Οι θέσεις αυτές αφορούν 12 υδρονομείς, με 5μηνες συμβάσεις, που θα απασχοληθούν στο Ίππειος (1 θέση), στην Ερεσό (1 θέση), στην Θερμή (1 θέση), στην Καλλονή (1 θέση), στην Ανεμότια (1 θέση), στα Παράκοιλα (2 θέσεις), στη Φίλια (1 θέση), στην Κάπη (1 θέση), στο Πλωμάρι (1 θέση), στα Βασιλικά (1 θέση) και στο Σκαλοχώρι (1 θέση) και 7 ναυαγοσώστες (με τρίμηνες συμβάσεις).
Στην Πολιτική Προστασία θα προσληφθούν επίσης 12 υπάλληλοι, για 3 μήνες, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο και συγκεκριμένα:
– 3 χειριστές μηχανημάτων έργου ΔΕ
– 3 οδηγοί ΔΕ
– 6 εργάτες γενικών καθηκόντων ΥΕ.
Παράλληλα, ο Δήμος έχει υποχρέωση να προσλάβει τουλάχιστον 3 ναυαγοσώστες για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, στις χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες παραλίες στα Τσαμάκια, τα Βατερά και τον Άγιο Ισίδωρο. Απαιτείται όμως η σύναψη σύμβασης με τουλάχιστον δύο ακόμη υπαλλήλους που θα καλύπτουν τις άδειες και τα ρεπό των τριών, στις τουριστικές περιοχές του νησιού, ενώ η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προβλέψει δύο ακόμη θέσεις για ανάγκες που πιθανώς να προκύψουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό σημαίνει ότι η προκήρυξη θα αφορά 7 ναυαγοσώστες και για πρώτη φορά φέτος δίνεται η δυνατότητα να απασχοληθούν για 4 μήνες, αρκεί βέβαια να υπάρξει ενδιαφέρον.
Όπως έγραψαν από την περασμένη Πέμπτη τα “Νέα της Λέσβου”, οι προκηρύξεις θα βγουν στον αέρα μέσα στον επόμενο μήνα, ούτως ώστε να υπάρχει το χρονικό περιθώριο για την κατάθεση των αιτήσεων και την τοποθέτηση των συμβασιούχων στις θέσεις τους από τις αρχές Ιουνίου.