Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

“Κλειδώνει” για 11 Απριλίου η σέντρα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Στο πρώτο συμβούλιο υπό την προεδρία του Θοδωρή Ζαγοράκη θα παρθεί και η απόφαση για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής.

Η Γ’ Εθνική έχει πάρει ήδη το πράσινο φως για την επανεκκίνησή της και το μόνο που απομένει είναι να «κλειδώσει» η ημερομηνία της επιστροφής στη δράση. Η απόφαση αυτή αναμένεται να παρθεί την Παρασκευή (2/4) σε Εκτελεστική Επιτροπή που θα γίνει υπό την προεδρία του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ και η νέα διοίκηση, που θα συγκροτηθεί σε σώμα, θα έχουν το πρώτο τους συμβούλιο και στην ατζέντα περιλαμβάνεται και η Γ’ Εθνική. Η νέα ΕΕ αναμένεται να προχωρήσει σε τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος ώστε η σέντρα να μετατεθεί για τις 11 Απριλίου.

Θυμίζουμε ότι η ΚΥΑ έδινε το Ok για δράση στις 4/4, ωστόσο η συγκρότηση της νέας διοίκησης με τον ορισμό των αρμόδιων επιτροπών – μεταξύ αυτών και η Επιτροπή Διοργανώσεων – έπειτα από την εκλογική διαδικασία, πηγαίνουν λίγο πιο πίσω το οργανόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα, ο Ζαγοράκης επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΠΟ και είχε συνεργασία με τον προκάτοχό του, Ευάγγελο Γραμμένο και τον απερχόμενο εκτελεστικό γραμματέα, Αλέξη Δέδε, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα θέματα λειτουργίας της Ομοσπονδίας.

 

Έτσι θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα…

Η εισήγηση για το μοντέλο που θα ακολουθηθεί στη Γ’ Εθνική έγινε από την προηγούμενη Επιτροπή και δύσκολα θα αλλάξει.

Αυτή έχει ως εξής: Οι ομάδες θα συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν. Με την ολοκλήρωση ενός γύρου του πρωταθλήματος θα δημιουργηθούν 2 όμιλοι των 5 ομάδων (σύνολο 10 ομάδες) με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς: Όμιλοι 1-5 – Νότος: Όμιλοι 6-10) κι από εκεί θα βγουν 2 από κάθε όμιλο (σύνολο 4 ομάδες) που θα πάρουν και την άνοδο.

Συνολικά για την επανέναρξη δήλωσαν 129 ομάδες συμμετοχή και θα ισχύσει ό,τι αναφέρει η προκήρυξη για προβιβασμό και υποβιβασμό.

Η μόνη διαφοροποίηση που θα υπάρξει αφορά στο άρθρο 15.4, παράγραφος III, το οποίο αναφέρει: «Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν δέκα (10) αγωνιστικές σε κάθε Όμιλο».

Οι αγώνες του «ειδικού πρωταθλήματος» δεν θα είναι διπλοί, αλλά μονοί. Για κάθε ομάδα, δηλαδή, που θα παίξει στο «ειδικό πρωτάθλημα» των 2 ομίλων αντιστοιχούν 4 μονά ματς. Τα παραπάνω θα πρέπει να επικυρωθούν στην επερχόμενη συνεδρίαση της νέας διοίκησης της ΕΠΟ.

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img