Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

“Λάδι” βγαίνει ο προϊστάμενος για την παρενόχληση

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Εντός των ημερών αναμένεται να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στο γραφείο του Δημάρχου Στρατή Κύτελη για τις τελικές αποφάσεις
  • Δεν φαίνεται να τεκμηριώνεται η παρενόχληση με σεξουαλικά υπονοούμενα από τις καταθέσεις των μαρτύρων

Ολοκληρώθηκε η Προκαταρκτική Έρευνα που διατάχθηκε από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, μετά τις καταγγελίες δύο γυναικών υπηρεσίας του Δήμου, που στράφηκαν κατά του άτυπου προϊσταμένου τους καταλογίζοντάς του απαξιωτική και πιεστική  συμπεριφορά σε βάρος τους με ροζ υπονοούμενα, με άλλα λόγια για bullying με ροζ αποχρώσεις, όπως ανέδειξαν εξαρχής τα Νέα της Λέσβου.

Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται ήδη στο στάδιο της παράδοσης στο γραφείο του Δημάρχου, κάτι που θα ολοκληρωθεί τυπικά εντός των ημερών, ώστε ο κ. Κύτελης αφού μελετήσει τα δεδομένα να αποφασίσει ποια θα είναι η τύχη της υπόθεσης.

 

Η Προκαταρκτική Εξέταση

Η Προκαταρκτική Εξέταση διενεργήθηκε από διευθύντρια υπηρεσίας του Δήμου Μυτιλήνης, η οποία μάλιστα θεωρείται από τα πιο αυστηρά υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.  

Όπως έχουν γράψει ήδη τα Νέα της Λέσβου, στην υπόθεση έχουν καταθέσει αρκετοί μάρτυρες που είναι εργαζόμενοι στην ίδια υπηρεσία με τις δυο καταγγέλλουσες και τον καταγγελλόμενο και μάλιστα κλήθηκε ακόμα και υπάλληλος που έχει εγκαταλείψει το πόστο του για να συνταξιοδοτηθεί, καθώς κρίθηκε αναγκαία και απαραίτητη η μαρτυρία του. Τα Νέα της Λέσβου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μάρτυρες που κατέθεσαν στην υπόθεση και σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, από τις καταθέσεις των μαρτύρων «δεν καίγεται» ο άτυπος προϊστάμενος, τον οποίο οι πιο «σκληρές» μαρτυρίες του καταλογίζουν αυστηρότητα, ενώ κάποιος μάρτυρας μιλά και για αυταρχική συμπεριφορά, αλλά μέχρι εκεί! 

Από τις ίδιες μαρτυρίες δεν φαίνεται τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα «να δένει» το κομμάτι της σεξουαλικής παρενόχλησης, καθώς και οι δύο πλευρές μπορεί να ισχυρίζονται στον κύκλο τους ότι η καθεμία έχει αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος της άλλης, αυτά όμως σύμφωνα με τις δηλώσεις και των δύο πλευρών βρίσκονται στα κινητά τους τηλέφωνα και το πιθανότερο δεν κατατέθηκαν κατά τη διεξαγωγή της Προκαταρκτικής Έρευνας. 

Εάν οι παραπάνω πληροφορίες του ρεπορτάζ μας επιβεβαιωθούν και με το άνοιγμα του φακέλου, τότε το ερώτημα είναι ποια στάση θα κρατήσει ο Δήμαρχος Μυτιλήνης.

Οι δρόμοι που υπάρχουν για αυτήν την υπόθεση είναι τρεις: 

1.Η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο με απόρριψη των καταγγελιών ως αβάσιμες

2.Η επιβολή κύρωσης σε βάρος του καταγγελλόμενου για αυταρχική συμπεριφορά, η οποία μπορεί να ξεκινά από επίπληξη μέχρι και στέρηση μισθού.

  1. Και η τρίτη οδός που είναι να ανοίξουν οι διαδικασίες για τη διενέργεια Ένορκης Προκαταρκτικής Εξέτασης, που είναι κατά κάποιο τρόπο η «υπηρεσιακή προανάκριση», δηλαδή η στοιχειοθέτηση των κατηγοριών. Το ζήτημα ωστόσο είναι ότι από τις μαρτυρίες του κύκλου των καταθέσεων πλην των καταγγελλομένων δεν φαίνεται να προκύπτουν συνταρακτικά δεδομένα. Με άλλα λόγια από τη στιγμή που δεν επιβεβαιώνεται από μαρτυρίες η σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος των δύο γυναικών που καταγγέλλουν τον άτυπο προϊστάμενό τους, το όλο θέμα εστιάζεται στην αυστηρή,  σύμφωνα με μία μαρτυρία, συμπεριφορά του προϊσταμένου απέναντί τους.

 

Οι δυο γυναίκες

Την ίδια ώρα, πάντως, οι δύο γυναίκες φέρονται να έχουν προσφύγει αρμοδίως και για το κατά πόσο ο καταγγελλόμενος έπρεπε τυπικά να έχει τοποθετηθεί σε θέση άτυπου προϊσταμένου τους και προς τούτο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου φέρεται να έχει ζητήσει διευκρινίσεις από το Δήμο, αν και αυτό δεν επιβεβαιωνόταν τουλάχιστον επίσημα την Παρασκευή σε σχετική ερώτησή μας. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι δύο γυναίκες φέρονται να έχουν προσφύγει και στην Επιτροπή Ισότητας ζητώντας συμπαράσταση.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο καταγγέλλουσες έχουν διακόψει την αναρρωτική άδεια στην οποία βρίσκονταν και έχουν επιστρέψει τις τελευταίες εβδομάδες στην εργασία τους. Μάλιστα ακολούθησαν τις υποδείξεις του Δήμου να πιάσουν δουλειά σε άλλο πόστο και όχι στον ίδιο χώρο όπου εργάζονταν μέχρι την καταγγελία τους με τον άτυπο προϊστάμενό τους, ώστε οι δύο πλευρές να μην συναντιούνται μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

 

spot_img
Προηγούμενο άρθροΕποχή Ανδρουλάκη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Επόμενο άρθροΚαι μετά μου λες…
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img