Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

“Μπάχαλο” στην Αερ. Γιανναρέλλη!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Νέες διαγραμμίσεις, κολονάκια και πεζοδρόμια λίγων εκατοστών δημιουργούν ξανά προβλήματα στην κεντρική αρτηρία της Μυτιλήνης
  • «Πρέπει να δείξουν υπομονή και κατανόηση οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες για να ολοκληρωθεί αυτό το κοινωφελές έργο», δηλώνει ο Γ. Φλώρος

Πυρ και μανία είναι και πάλι από χθες κάτοικοι και επαγγελματίες της Αεροπόρου Γιανναρέλλη, στο Λαζαρέτο, με την επανέναρξη των εργασιών αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων υδάτων και το αλαλούμ που επικρατεί ως προς την κυκλοφορία και την λειτουργία της κεντρικής αυτής αρτηρίας της πόλης. Χωρίς καμία ανακοίνωση για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πλην ότι η κίνηση θα γίνεται μέσω των οδών Βαβούρη –  Αικατερίνης Παλαιολόγου και Γεωργίου Λεσβίου, διαπιστώνουν ότι έγιναν νέες διαγραμμίσεις για την διπλή κατεύθυνση των οχημάτων και παράλληλα τοποθετήθηκαν κολονάκια που απαγορεύουν την στάθμευση, καθώς ακόμη και την στάση ενός οχήματος για λίγα λεπτά επί του δρόμου. Από χθες το πρωί τα τηλέφωνα της ΔΕΥΑΛ χτυπούν ασταμάτητα για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, δεδομένου ότι το έργο θα συνεχιστεί για 8 μήνες ακόμη. 

Το εργοτάξιο, σε αυτή την φάση, έχει στηθεί στο τμήμα της Αερ. Γιανναρέλλη μεταξύ των οδών Βαλλιάδη και Βαβούρη. Τα οχήματα που μπαίνουν στην πόλη αναγκάζονται να στρίβουν από την οδό Βαβούρη και μέσω της Αικατερίνης Παλαιολόγου βγαίνουν στην πλατεία Αριστοτέλους και από εκεί κατευθύνονται στην πλατεία Αλυσίδας. Ήδη από χθες όμως το πάνω τμήμα της Αερ. Γιανναρέλλη ξεκίνησε άτυπα να λειτουργεί και πάλι ως διπλής κατεύθυνσης, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν προβλέπεται κάτι τέτοιο (όπως στην προηγούμενη φάση του έργου), με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Διαγραμμίσεις χωρίς ρυθμίσεις

Νέες διαγραμμίσεις έγιναν επίσης και στο δεύτερο κομμάτι του δρόμου, από την οδό Ζακύνθου μέχρι την πλατεία Αλυσίδας, δείχνοντας ότι θα λειτουργεί ως διπλής κατεύθυνσης, κάτι που δεν είχε ισχύσει μέχρι σήμερα. Μάλιστα, για να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει αρκετός χώρος για την κυκλοφορία των οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις, τοποθετήθηκαν χθες το απόγευμα μεταλλικά κολονάκια εκατέρωθεν της Αερ. Γιανναρέλλη. Αυτό είχε ως συνέπεια την έντονη αντίδραση των επαγγελματιών οι οποίοι δεν ήταν ενήμεροι για τις νέες ρυθμίσεις και διαμαρτύρονται, υποστηρίζοντας ότι δεν θα μπορούν οι πελάτες τους, ασθενείς, ηλικιωμένοι, παιδιά, να έχουν πρόσβαση στις επιχειρήσεις και τα ιατρεία. 

Αυτά είναι τα “πεζοδρόμια” για την κίνηση περιοίκων και διερχόμενων πίσω από τις λαμαρίνες

Επιπλέον, τίθεται το ζήτημα του εφοδιασμού των επιχειρήσεων, καθώς και της στάθμευσης των οχημάτων των περιοίκων που έχουν αποκλειστεί από παντού! Προβλήματα όμως αντιμετωπίζουν και οι πεζοί, κάτοικοι ή διερχόμενοι στην περιοχή, αφού στην στροφή πριν από το πρατήριο υγρών καυσίμων της ΕΚΟ οι λαμαρίνες από το εργοτάξιο έχουν φτάσει πάνω στα πεζοδρόμια αφήνοντας ελάχιστα εκατοστά για την κίνηση των πολιτών.

Νέες διαγραμμίσεις χωρίς ανακοίνωση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παράλληλα, ξεκίνησαν και πάλι οι διαμαρτυρίες για την εξέλιξη των εργασιών κατά το δύσκολο καλοκαίρι που έρχεται, αφού η επανέναρξη έγινε με μια βάρδια συνεργείου και όχι διπλή, όπως έχει δεσμευτεί η ΔΕΥΑΛ.

«Υπομονή»

“Κερασάκι στην τούρτα” των προβλημάτων τα κολονάκια που τοποθετήθηκαν χθες στο τμήμα από την οδό Ζακύνθου έως την πλατεία Αλυσίδας

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Διοίκησης της ΔΕΥΑΛ κατά την οποία συζητήθηκε κι αυτό το ζήτημα, ενώ όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Πρόεδρος, Γιώργος Φλώρος, «πρέπει να δείξουν υπομονή και κατανόηση οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες για να ολοκληρωθεί αυτό το κοινωφελές έργο. Η Αερ. Γιανναρέλλη παραμένει μονόδρομος για την κάθοδο των οχημάτων προς το κέντρο της πόλης και σε κανένα τμήμα της δεν θα λειτουργεί ως διπλής κατεύθυνσης. Οι διαγραμμίσεις που έγιναν αφορούν την κίνηση των φορτηγών και κανένα άλλο όχημα. Γι’ αυτό τοποθετήθηκαν και τα κολονάκια. Για να υπάρχει χώρος για τα μηχανήματα», τόνισε ο ίδιος.

- Advertisement -

More articles

spot_img