Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

“Παρών” Στεφανή χθες στην Περιφέρεια

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με καθυστέρηση δεκαπενθημέρου ορκίστηκε τελικά, χθες, ενώπιον του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος ταξίδεψε από την Αθήνα και παρέστη ως αρχηγός της παράταξής του κατά την χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή Προεδρείου και μελών της Περιφερειακής Επιτροπής. 

Κατά την ορκωμοσία δεν έγιναν κάποιες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, καθώς δεν επιτράπηκε η είσοδος με ευθύνη της Περιφέρειας, ωστόσο αυτό που φάνηκε από την παρουσία του κ. Στεφανή δύο ώρες αργότερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ότι ο Στρατηγός δείχνει διατεθειμένος, παρά την όποια αμηχανία του από την πρώτη επαφή με την αυτοδιοίκηση και δη από την θέση της αντιπολίτευσης, να ασκήσει αντιπολίτευση. Κι αυτό ενώ από τον Οκτώβριο ήταν έκδηλη η δυσαρέσκεια μεταξύ των στελεχών που συμπορεύτηκαν μαζί του στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, καθώς ο ίδιος μετά την ήττα φαίνεται να μην είχε επικοινωνία με τους ανθρώπους που στήριξαν την κάθοδό του.  

Και μάλιστα αυτό σε σημείο ώστε να έχει ενοχλήσει (αν όχι και εξοργίσει) ακόμα και ανθρώπους του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, που μπορεί να μην έχουν κομματική ιδιότητα πλέον, είναι όμως τα πρόσωπα που κινούν τα νήματα για την Νέα Δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο, και οι οποίοι είχαν μπει μπροστά σε ρόλο «ιεραπόστολου» για την προώθηση της υποψηφιότητάς του, ώστε να φέρει το σημαντικό ποσοστό του 39% στον πρώτο γύρο των εκλογών παρά τη διάσπαση στη Νέα Δημοκρατία. 

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι από τη στιγμή που ορκίστηκε ο στρατηγός θα κάνει κινήσεις για να συσπειρώσει την παράταξή του και ότι θα παραμείνει και ο ίδιος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να “κεφαλαιοποιήσει” μέσα από το ρόλο που θα έχει ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης την εμπιστοσύνη και τη συμπάθεια που εισέπραξε από τις κοινωνίες των νησιών μας μέσα σε 2,5 όλους και όλους μήνες προεκλογικής περιόδου, καθώς μέχρι τον Ιούλιο ήταν άγνωστος ως παρουσία στον τόπο μας. 

Και υπ’ αυτήν την έννοια να ήταν ο χαμένος των εκλογών, αλλά αν το δει κανείς αντίστροφα η εκλογική του κάθοδος του έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσει ρίζες στο Βόρειο Αιγαίο έχοντας γύρω του έναν πυρήνα αξιόλογων ανθρώπων της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο, που τον ακολουθούν. Έτσι η παρότρυνση και του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος προς τον ίδιο φέρεται να είναι η σύσφιγξη των δεσμών με τους συνεργάτες του, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει διάφορα σενάρια για την επόμενη αποστολή… που θα αναθέσει στο στρατηγό, το όνομα του οποίου έχει βρεθεί σε έρευνα για τα πρόσωπα που μπορούν να στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τελευταία συζητήθηκε με δύο άλλα ονόματα για την διοίκηση του Αγίου Όρους, αν και το θέμα έκλεισε χωρίς να επιλεγεί ο ίδιος. 

Ανοιχτό παραμένει και το σενάριο για τον στρατηγό να παίξει ενισχυμένο ρόλο σε όλα τα νησιά ως Υφυπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής από τον πρώτο κιόλας ανασχηματισμό, όποτε γίνει αυτός, καθώς ο Πρωθυπουργός τον εμπιστεύεται και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα τον αξιοποιήσει. Άλλωστε όσοι γνωρίζουν τον στρατηγό έλεγαν χθες ότι η αυτοδιοίκηση δεν ήταν στις προτεραιότητές του, ο ίδιος όμως σήκωσε το βάρος της «αποστολής» που του ανέθεσε το Μέγαρο Μαξίμου για να αλλάξει χέρια η Περιφέρεια. Μπορεί να μην βγήκε εκείνος ο νικητής των εκλογών, δεν θα μπορούσε όμως να χαρακτηριστεί και ήττα το 39% του πρώτου γύρου, ένα ποσοστό που δείχνει ότι κατάφερε να “κρατήσει” το ποσοστό του κόμματός του, αν και προφανώς στηρίχθηκε και από άλλους πολιτικούς χώρους, καθώς είναι αντιληπτό ότι ένα ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στήριξε και την υποψηφιότητα του κ. Μουτζούρη. 

Η επιλογή του κ. Στεφανή να ορκιστεί χθες Περιφερειακός Σύμβουλος αντί να παραιτηθεί ανοίγοντας τον δρόμο για τη διαδοχή του για τον Θεόδωρο Βαλσαμίδη δίνει πόντους στον στρατηγό, σε μια περίοδο κατά την οποία σοβαρά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ακόμα και στρατιωτικοί, που είχαν ταχθεί από την πρώτη ημέρα με την υποψηφιότητά του εξέφραζαν δυσφορία για την “εξαφάνισή” του από τον τόπο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Με άλλα λόγια η δυσφορία μεταξύ στελεχών που συμπορεύτηκαν μαζί του και κομματικών παραγόντων αντικατοπτρίζει το κλίμα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται για τον κ. Στεφανή στη βάση του κόμματος. Και για την αντιστροφή αυτού του κλίματος ο κ. Στεφανής έκανε χθες την αρχή.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img