Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

“Σφυροκοπούν” τον Αθανασίου για τον εμπαιγμό στο κτηματολόγιο

Στον κυβερνητικό βουλευτή, Χαράλαμπο Αθανασίου, με τις ανακοινώσεις του για νέα σύσκεψη για τις διορθώσεις του κτηματολογίου που προγραμματίζεται για την προσεχή Τρίτη στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου, ξέσπασαν χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης και η κομματική οργάνωση Λέσβου της Νέας Αριστεράς, καθώς το “ποτήρι ξεχείλισε” με το κτηματολόγιο και η διοργάνωση συσκέψεων λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές προκαλεί θυμηδία!

Πρώτος ο κ. Παρασκευαΐδης με δήλωσή του επισημαίνει ότι η σύνταξη του κτηματολογίου της Λέσβου ήταν σκανδαλώδης και δυστυχώς παραμένει τέτοια έως σήμερα και αυτό αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό για τους ιδιοκτήτες κτημάτων στις περιοχές Μυτιλήνης και Γέρας, τους οποίους ο βουλευτής αντιμετωπίζει ως θύματα της Ελληνικό Κτηματολόγιο και της Κυβέρνησης.

«Η έλευση πριν 2 ακριβώς χρόνια του Γενικού Διευθυντή της Ελληνικό Κτηματολόγιο κ. Στέφανου Κοτσώλη και η υπόσχεσή του για ΕΠΙΛΥΣΗ του προβλήματος, απεδείχθη ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ», τονίζει ο κ. Παρασκευαΐδης. 

Και συνεχίζει: «Η υπόσχεση της Ελληνικό Κτηματολόγιο και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για πιλοτική διόρθωση μόνο 290 (!!!) ακινήτων σε σύνολο 5.500 και πλέον λανθασμένων εγγραφών, όπως είχα δηλώσει, είναι ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.

Η έλευση του σημερινού Προέδρου της Ελληνικό Κτηματολόγιο κ. Στέλιου Σακαρέτσιου 5 μέρες πριν τις ευρωεκλογές και η διοργάνωση σύσκεψης για τη διόρθωση μόνο 290 λανθασμένων εγγραφών είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, προεκλογικής σκοπιμότητας, προσβάλλει τη νοημοσύνη των Μυτιληνιών και είναι επίσης ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ», αναφέρει ο βουλευτής υπογραμμίζοντας ότι η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για τους ιδιοκτήτες κτημάτων σε Μυτιλήνη και Γέρα και έχει ως εξής:

«1. 30 Νοεμβρίου 2024 κατά δήλωση της Κυβέρνησης το Ελληνικό Κτηματολόγιο θα παραδοθεί και δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

  1. 30 Νοεμβρίου 2024 5.500 και πλέον ακίνητα των περιοχών της Γέρας, της Μυτιλήνης και των χωριών της Μυτιλήνης με λανθασμένες εγγραφές θα χαθούν από τους ιδιοκτήτες τους, εάν δεν καταθέσουν μέχρι τότε Ατομικές Αγωγές Διόρθωσης ενώπιον της Δικαιοσύνης, με κόστος Αγωγής 3.000€ περίπου για κάθε ακίνητο!!!».

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταλογίζει τις ευθύνες για τη μεγάλη αδικία, όπως αναφέρει, στην Κρατική Εταιρεία Ελληνικό Κτηματολόγιο και στην Κυβέρνηση της Ν.Δ., που ενώ εδώ και 5 ολόκληρα χρόνια είχε όλο τον χρόνο να επανακτηματογραφήσει τις επίμαχες περιοχές δεν το έκανε, εμπαίζοντας τους κατοίκους.

«Στις 9 Ιούνη όμως είναι η σειρά των θυμάτων αυτής της τακτικής να εμπαίξουν την Κυβέρνηση της Ν.Δ. και να τη «μαυρίσουν»», σημειώνει καταλήγοντας ο Βουλευτής.

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 

Το αυτονόητο, που είναι η επανακτηματογράφηση των πληγεισών περιοχών σε Μυτιλήνη και Γέρα ζητά με παρέμβασή της και η κομματική οργάνωση Λέσβου της Νέας Αριστεράς, σημειώνοντας ότι «πέντε χρόνια είναι στην κυβέρνηση η ΝΔ και ο κ. Αθανασίου, αλλά  αποφάσισαν τρεις εργάσιμες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές να πραγματοποιήσουν σύσκεψη για την δίκαιη επίλυση των θεμάτων του κτηματολογίου». 

Και συμπληρώνει: «Συνηθίζουν πάντα πριν τις εκλογές να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των πολιτών  υποσχόμενοι παροχές με προεκλογική σκοπιμότητα, που στην συνέχεια τις ξεχνάνε. Υποσχέσεις  είχαν δώσει για τους δασικούς χάρτες, τα διαχειριστικά σχέδια βοσκοτόπων, την αύξηση του προγράμματος των μικρών νησιών Αιγαίου με 3,5 εκατ., για την ενίσχυση μεταφοράς των ζωοτροφών, την πληρωμή του προγράμματος Αμάλθεια στους κτηνοτρόφους, υποσχέσεις επίσης για κανονικότητα στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου και των αγροτικών ενισχύσεων».

Η Νέα Αριστερά υπενθυμίζει ότι τις ίδιες ακριβώς υποσχέσεις είχαν δώσει προ διετίας και για το κτηματολόγιο αφήνοντάς τες απραγματοποίητες! 

Όπως τονίζει «είναι φανερό ότι η σταθερότητα που ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι τίποτα άλλο από κοροϊδία και στασιμότητα της κοινωνίας. Στασιμότητα, στους μισθούς, στην ακρίβεια, στην αδιαφάνεια, στις απευθείας αναθέσεις και στην συγκάλυψη της αλήθειας. 

Με την επικείμενη σύσκεψη για το κτηματολόγιο, τρεις εργάσιμες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, η στασιμότητα πλέον γίνεται επιστροφή στο παρελθόν. Στις παλιές εποχές, όπου η Δεξιά εξασφάλιζε ψήφους με τον παραγοντισμό και τις πελατειακές σχέσεις, υποβαθμίζοντας έτσι την νοημοσύνη των πολιτών στερώντας τους ακόμα και αυτή την αξιοπρέπειά τους». Την ίδια ώρα υπογραμμίζει ότι η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η επανακτηματογράφηση των περιοχών που έγιναν τα λάθη, χωρίς επιπλέον κόστος για τους πολίτες, τους οποίους καλεί, όχι μόνο να αγνοήσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης, αλλά και να τιμωρήσουν τη Νέα Δημοκρατία καταψηφίζοντάς την στις ευρωεκλογές. «Είναι καιρός πια να δώσουν φωνή στο δίκιο τους», σημειώνει καταλήγοντας η Νέα Αριστερά.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img