“Στον πάγο” και πάλι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός!

Ούτε λίγες ημέρες δεν έχει που η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα του αθλητισμού στην χώρα και φαίνεται να παίρνει πίσω την απόφαση, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που πάρθηκαν για την αναχαίτιση του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, θα συνεχιστούν μόνο τα πρωταθλήματα της Super League, Super League 2, Basket League και Volley League.

Τα πρωταθλήματα, δηλαδή, που έχουν αρχίσει προπονήσεις έπειτα από καιρό και ενώ βρίσκονται σε αναστολή ήδη τέσσερις μήνες, όπως η Football League, η Γ΄ Εθνική, η Α1 μπάσκετ γυναικών (το τζάμπολ είχε προγραμματιστεί για τις 7/3), η Α1 πόλο και η Α1 χάντμπολ και ήταν έτοιμα να αρχίσουν, ή αυτά που ξεκίνησαν πρόσφατα, μπαίνουν στον πάγο. 

Να σημειωθεί πως στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου δεν θα επιτρέπονται καθόλου οι αθλητικές δραστηριότητες, ενώ στις περιοχές αυξημένου κινδύνου όπου βρίσκεται η Λέσβος θα μπορούν να διεξάγονται προπονήσεις μόνο με τρία άτομα συμπεριλαμβανομένου του προπονητή τους. Με λίγα λόγια, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μπαίνει και πάλι στον πάγο με την έναρξη για παράδειγμα της Γ΄ Εθνικής που ήταν προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου να πηγαίνει πίσω. 

Αναλυτικά: «Αναστολή λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων. Εξαιρείται η χρησιμοποίηση εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών α) των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Super League και Super League 2, την Basket League και Volley League και μόνο στις διεθνείς ευρωπαϊκές διοργανώσεις των διεθνών Ομοσπονδιών. Όλα τα άλλα τα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση των παραπάνω εξαιρέσεων είναι εφικτή, εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο προβλέπει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα έλεγχο με τεστ αντιγόνου για Covid-19 από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Επιτρέπεται η χρήση των εγκαταστάσεων από όσους βρίσκονται στις ονομαστικές εγκαταστάσεις που εκδίδει η Γ.Γ.Α. κατόπιν εισήγησης της ΕΟΕ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για την προετοιμασία τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων».