Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

“Τα καλά του έβαλε” το Φανάρι για τη γιορτή της σαρδέλας


Βαμμένος και νοικοκυρεμένος ο φάρος και το φυλάκιο μέσα και έξω, όπως μας δείχνει και ο κ. Μπαντζής

Στα γιορτινά ντύθηκε το Φανάρι καθώς αυτό το διάστημα ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Μυτιλήνης προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη γιορτή της σαρδέλας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιουλίου, θέλοντας μέσα από την φετινή διοργάνωση και λόγω της αυξημένης έλευσης των τουριστών να δώσει ένα ξεχωριστό θέαμα, κυρίως στους επισκέπτες, δείχνοντας πώς γιόρταζαν τις ψαριές οι ψαράδες της περιοχής μας και ταυτόχρονα να αναδειχθεί και το ψάρι του τόπου μας και ειδικά η σαρδέλα, που αυτή την εποχή έχει την τιμητική της.

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων  θέλει η φετινή γιορτή να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και γι’ αυτό εκτός από τις ανοιχτές πόρτες στους κατοίκους της Μυτιλήνης και των χωριών θα έχει προσκεκλημένους και τους τοπικούς πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους.  

Δεν είναι μόνο η θέα, αλλά ότι βρίσκεται κανείς δίπλα στη θάλασσα βλέποντας τα πλοία και τις βάρκες που περνούν από δίπλα του

Εξωραϊσμοί 

Βαμμένοι, συντηρημένοι και φιλόξενοι πλέον οι χώροι στο Φανάρι για ντόπιους και επισκέπτες να κάνουν τη βόλτα τους πρωί και απόγευμα

Μόλις τις προηγούμενες ημέρες ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων ολοκλήρωσε την ανακαίνιση στο Φανάρι, καθώς έχει υπό την ευθύνη του τη συντήρηση του φυλακίου (όπου βρίσκεται ο φάρος) και της ευρύτερης περιοχής, όπου δένουν τα αλιευτικά σκάφη ερασιτεχνών και επαγγελματιών, καθώς και οι επαγγελματίες αλιείς της παράκτιας αλιείας έχουν στην ευρύτερη περιοχή τα γραφεία τους. 

Η ανακαίνιση του χώρου έγινε με τη βοήθεια της νέας διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου την οποία ευχαριστεί η διοίκηση του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων. Όπως είπε στα Νέα της Λέσβου ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Χαράλαμπος Μπαντζής «θέλουμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας το διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την ουσιαστική βοήθεια που είχαμε ως Σύλλογος για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην ανακαίνιση και του φάρου μαζί με το φυλάκιο και των γραφείων μας, αλλά και γενικότερα της περιοχής του Φαναρίου που είναι χώρος που μπορεί να επισκεφθεί ο καθένας, οι γονείς με τα παιδιά τους και κάθε ντόπιος και επισκέπτης σε αυτό το γραφικό σημείο, να απολαύσει τη θάλασσα και την ομορφιά της Μυτιλήνης μας». 

Να σημειώσουμε ότι στο Φανάρι εκτός από τα γραφεία του Συλλόγου βρίσκεται και το εντευκτήριο, όπου κάθονται καθημερινά οι ψαράδες και πίνουν τον καφέ τους συζητώντας για τις ψαριές στη θάλασσα και τα τρέχοντα θέματα του τόπου. Η γραφική αυτή περιοχή της Μυτιλήνης χρειαζόταν ανακαίνιση, κάτι που αντιλήφθηκε η νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου από το πρώτο διάστημα που ανέλαβε τα καθήκοντά της και με αυτό το δεδομένο υποστήριξε το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων, ώστε να προχωρήσει στους χρωματισμούς και στους καθαρισμούς που απαιτούνταν ώστε ο χώρος να λάμπει και να μπορούν να τον χαίρονται ντόπιοι και επισκέπτες.

Το εντευκτήριο και τα γραφεία του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων στο Φανάρι

Όπως είπε ο κ. Μπαντζής «εμείς με τις δυνάμεις μας προσπαθούμε να συντηρούμε όλο το χρόνο αυτές τις εγκαταστάσεις, καθώς είναι ο ζωτικός μας χώρος και η βοήθεια του Λιμενικού Ταμείου και του κ. Τακτικού, που ενδιαφέρεται, ήταν σημαντική καθώς μπορέσαμε να προμηθευτούμε τα χρώματα για να ομορφύνουμε το Φανάρι στο οποίο κάποτε συγκεντρωνόταν όλη η Μυτιλήνη καθώς δεν υπήρχαν τότε πολλά μέσα διασκέδασης και η οδός Χριστουγέννων από το δικό μας φαροφυλάκιο μέχρι την Νομαρχία ήταν κάθε βράδυ τα καλοκαίρια “πανηγύρι”». 

Τέλος, υπογράμμισε ότι στόχος της διοίκησης του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων με τη βοήθεια του Λιμενικού Ταμείου είναι το Φανάρι να αποκτήσει την παλιά του αίγλη και προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως είπε, εστιάζονται οι σκέψεις όλων των εμπλεκομένων τους οποίους ευχαρίστησε και πάλι για τη βοήθειά τους στο Σύλλογο.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img