Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

“Το φαινόμενο” της Χαραμίδας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

“Το φαινόμενο” της Χαραμίδας προχθές Κυριακή δεν έχει προηγούμενο, όχι την περίοδο της οικονομικής κρίσης και του covid 19, αλλά σε βάθος εικοσαετίας και βάλε! 

Το ότι κάθε χρόνο τον μήνα Αύγουστο, λόγω και της έλευσης του εσωτερικού τουρισμού και των Μυτιληνιών της διασποράς, η κίνηση στη Χαραμίδα είναι αυξημένη πράγματι ισχύει και είναι φυσικό.

Η ουρά των παρκαρισμένων αυτοκινήτων από τη Χαραμίδα προς την ταβέρνα του Γκλάβα

Όμως η εικόνα που έβλεπε κανείς την Κυριακή ήταν πρωτοφανής, καθώς τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα λίγο ακόμα και θα έφτανε η ουρά τους στην παλιά ταβέρνα του Γκλάβα, ενώ κι από την άλλη πλευρά πάνω από 200 μέτρα δρόμου ήταν παρκαρισμένα τα αυτοκίνητα το ένα δίπλα στο άλλο από τη διασταύρωση για την παραλία της Χαραμίδας προς τα Λουτρά. Δεν συζητάμε για μέσα στο δρόμο της Χαραμίδας, εκεί δεν είχε χώρο να παρκάρεις ούτε ποδήλατο!

Μα τι έγινε ξαφνικά και έπεσε τόσος κόσμος; Η εξήγηση που ακούσαμε από διαφορετικούς επισκέπτες της περιοχής είναι ότι ένα κομμάτι της κοινωνίας περιορίζει τις συνεχείς εξόδους στην ύπαιθρο τα Σαββατοκύριακα από τη Μυτιλήνη, προτιμώντας κοντινότερες παραλίες λόγω του δυσβάσταχτου κόστους των καυσίμων. Και η Χαραμίδα προσφέρεται για να πάει κάποιος με την οικογένειά του το πρωί και να φύγει το απόγευμα, καθώς υπάρχουν και οι καντίνες αλλά κι ο Κοινοτάρχης των Λουτρών, Βασίλης Μαμώλης, που φροντίζει χρόνια τώρα και για τη συντήρηση των υποδομών. 

Οι ουρές των αυτοκινήτων που έχουν σταθμεύσει στον κεντρικό δρόμο προς Λουτρά από τη διασταύρωση για την παραλία Χαραμίδας

100 οδηγοί από τη Μυτιλήνη, δηλαδή μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού της πρωτεύουσας να προτίμησε Χαραμίδα αντί για τις μακρινές τουριστικές περιοχές, αυτός ο επιπλέον αριθμός από τους συνήθεις θαμώνες του Σαββατοκύριακου ήταν αρκετός τροφοδοτώντας μια εικόνα κοσμοσυρροής, που ήταν πρωτοφανής σε βάθος εικοσαετίας τουλάχιστον.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img