Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

“Τονωτική ένεση” με Αμερικανούς τουρίστες


Γέμισε Αμερικάνους τουρίστες χθες η πόλη της Μυτιλήνης με την άφιξη του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου “Seven Seas Grandeur”, που κατασκευάστηκε πέρυσι και ήρθε για πρώτη φορά στο νησί μας με 705 επιβάτες και 450 άτομα πλήρωμα. Το εντυπωσιακό πλοίο ήρθε από την Κωνσταντινούπολη και οι τουρίστες επιβιβάστηκαν σε πούλμαν και επισκέφθηκαν την Αγιάσο, το Καγιάνι, τον κόλπο της Καλλονής, Μουσεία και το Κάστρο Μυτιλήνης, ενώ είχαν προγραμματιστεί και πριβέ ξεναγήσεις εντός της πόλης. Το μεσημέρι περιηγήθηκαν στην Ερμού και στις 5 το απόγευμα το “Seven Seas Grandeur” αναχώρησε για το επόμενο λιμάνι, τον Πειραιά. 

Πάνω από 10 πούλμαν μετέφεραν τους τουρίστες στην Αγιάσο, την Καλλονή και το Καγιάνι

Αυτή ήταν η δεύτερη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου στο νησί μας για τη φετινή σεζόν, αφού το ποδαρικό είχε γίνει στις 24 Απριλίου, με το πλοίο “Hamburg”, από τη Γερμανία. Συνολικά οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για το 2024 μετριούνται στα δάχτυλα, αφού είναι μόλις 7 μέχρι και το τέλος του χρόνου. Το μόνο παρήγορο είναι ότι τα πλοία που προσεγγίζουν φέτος το νησί μας έρχονται για πρώτη φορά, δημιουργώντας έτσι τις προοπτικές για αύξηση της κίνησης τα επόμενα χρόνια.

Οι επόμενες προγραμματισμένες προσεγγίσεις είναι:

  • 12/6 – “Seven Seas Grande” – Αμερική – 900 επιβάτες – από Κωνσταντινούπολη
  • 4/8 – “Vista” – Αγγλία – 500 επιβάτες – από Κωνσταντινούπολη
  • 19/8 – “L’ Austal” – Γαλλία – 300 επιβάτες – από Μύκονο
  • 25/8 – “L’ Austal” – Γαλλία – 300 επιβάτες – από Κουσάντασι
  • 14/9 – “Diana” – Αγγλία – 400 επιβάτες – από Χίο

Ο Ηλ. Πίκουλος

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο τουριστικός πράκτορας, Ηλίας Πίκουλος, «ξεκινάμε και πάλι από το μηδέν για πολλούς και διάφορους λόγους που έχουμε αναλύσει κατά καιρούς. Σιγά – σιγά ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να ξαναμπούμε στις μπροσούρες των μεγάλων εταιρειών που διαχειρίζονται την κρουαζιέρα για να επανέλθουμε στα επίπεδα προ του 2015 και, γιατί όχι, ακόμη καλύτερα. Χρειάζεται συνεργασία, σύμπνοια, συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες από όλους τους αρμόδιους φορείς για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και σε αυτό τον τομέα».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img