Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

“Τρέχει” τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς η Καλλονή

Μπορεί να ξεκίνησε μετά το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και να βγήκε στους δρόμους για κατ’ οίκον εμβολιασμούς το Κέντρο Υγείας Καλλονής σε άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν από τα σπίτια τους είτε λόγω προβλημάτων υγείας, είτε λόγω κάποιας αναπηρίας ή γήρατος, όπως φαίνεται όμως μέσα σε λίγες ημέρες έχει ραντεβού να εμβολιάσει περίπου 80 άτομα και αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει και το επίπεδο ετοιμότητας και το επίπεδο λειτουργίας της μονάδας.

 

Συνεχίζονται οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί

Χθες έγιναν εμβολιασμοί σε Ανεμότια, Σκαλοχώρι, Δάφια, Σκάλα Καλλονής, και Καλλονή και εμβολιάστηκαν συνολικά 10 άτομα. Το πρόγραμμα των κατ’ οίκον εμβολιασμών συνεχίζεται και σήμερα σε Σκάλα Συκαμνιάς, Συκαμνιά, Λεπέτυμνο, Βαφειό, Άργενο και Μόλυβο. Αύριο Παρασκευή θα γίνουν εμβολιασμοί σε Πέτρα, Στύψη, Σκουτάρο, Λαφιώνα, ενώ τη Δευτέρα σε Μανταμάδο, Κάπη, Κλειώ, Πελόπη, την Τρίτη σε Αγία Παρασκευή και Νάπη, την Πέμπτη ξανά στο Μόλυβο και την άλλη Παρασκευή στην Άγρα.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος του Κέντρου υγείας Καλλονής Αλέξανδρος Ροδίτης «περίπου 80 άτομα έχουν δηλώσει στο σύνολο κι αν υπάρξουν νέα ραντεβού θα γίνει ξανά προγραμματισμός. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να βλέπουμε τα ραντεβού για εμβολιασμούς να αυξάνονται είτε κατ’ οίκον είτε στο Κέντρο Υγείας Καλλονής και είμαστε εδώ όλες τις ώρες για να ανταποκριθούμε σε κάθε ανάγκη, συμβάλλοντας από το δικό μας μετερίζι στο χτίσιμο του λεγόμενου τείχους ανοσίας και προστατεύοντας τους συμπολίτες μας από τις συνέπειες και τις επιπλοκές της πανδημίας».

Το κλιμάκιο για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς αποτελείται από γιατρό και νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας  Καλλονής και έναν οδηγό του “Βοήθεια στο Σπίτι” κάθε περιοχής. 

«Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, κ. Ιωάννα Κατανάκη και οφείλω αυτό να το τονίσω», επεσήμανε ο κ. Ροδίτης.

 Η διαδικασία που έχει ορίσει το Υπουργείο Υγείας για το κλείσιμο των ραντεβού για κατ’ οίκον εμβολιασμό είναι η εξής:

-1o Βήμα: Ο κάθε πολίτης που επιθυμεί να πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό του κατ’ οίκον, θα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό του.

-2ο Βήμα: Ο ιατρός με τη σειρά του συμπληρώνει μια αίτηση εμβολιασμού για τον ενδιαφερόμενο πολίτη.

-3ο Βήμα: Αποστέλλεται ενημερωτικό μήνυμα (SMS) με το ακόλουθο κείμενο: «Το αίτημά σας για εμβολιασμό κατ’ οίκον καταχωρήθηκε. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τον ορισμό του ραντεβού σας».

-4ο Βήμα: Ο πολίτης λαμβάνει κλήση από την Επιχείρηση «Ελευθερία» με σκοπό τον ορισμό ραντεβού.

-5ο Βήμα: Πραγματοποιείται επίσκεψη στο σπίτι του ωφελούμενου πολίτη για την πραγματοποίηση του εμβολιασμού με ευθύνη του εμβολιαστικού κέντρου και με χρήση αυτοκινήτου του Δήμου.

-6ο Βήμα: Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή ενημερωτικού μηνύματος (SMS) στο κινητό του πολίτη: «Ολοκληρώσατε τον εμβολιασμό σας. Μετά από 1 μέρα μπορείτε να εκδώσετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο Gov.gr ή ΚΕΠ».

Σημειώνεται ότι οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί διενεργούνται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.