Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

“Βγήκαν τα μαχαίρια” στον Κόλπο Καλλονής

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


“Βγήκαν τα μαχαίρια” στον Κόλπο Καλλονής και περνούν και πάλι στο προσκήνιο οι παλιές έριδες μεταξύ του προέδρου του Αλιευτικού Συλλόγου Δυτικής Λέσβου, Παναγιώτη Νανίδη και του επιχειρηματία Γιώργου Φωτεινού. Μετά τις καταγγελίες του κ. Φωτεινού που δημοσιεύθηκαν στο φύλλο της 29ης Δεκεμβρίου από τα Νέα της Λέσβου για ελλιπείς ελέγχους από τις συναρμόδιες υπηρεσίες στον τομέα των οστράκων, καθώς και για όργιο φοροδιαφυγής και κέρδη μεσαζόντων, που δεν φαίνονται πουθενά, παρενέβη ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Παναγιώτης Νανίδης,  ο οποίος στρέφεται κατά του επιχειρηματία.

Ο κ. Νανίδης παρέχει πλήρη κάλυψη στις αρμόδιες υπηρεσίες διαβεβαιώνοντας ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει στα καταγγελλόμενα Φωτεινού για όργιο φοροδιαφυγής. Σε μία κίνηση αποδόμησης των επιχειρημάτων Φωτεινού, ο κ. Νανίδης  απαντά με τη φράση «φωνάζει ο «άγιος» για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», αναφερόμενος ευθέως σε παραβάσεις της αλιευτικής νομοθεσίας από πλευράς του κ. Φωτεινού στο παρελθόν.

 

Ο Π. Νανίδης

«Φωνάζει ο «Άγιος» για να φοβηθούν οι νοικοκυραίοι !!!», επισημαίνει ο κ. Νανίδης.  Και συνεχίζει: «Δύο λόγια μόνο, όχι από το μακρινό παρελθόν, αλλά από το πρόσφατο:

Η συνολική κατασχεθείσα ποσότητα οστράκων ελλιπούς μεγέθους των αλιέων δεν αντιστοιχεί ούτε στο 20% των οστράκων που έχει συλληφθεί να διακινεί παράνομα ο ίδιος ο «προστάτης» της νομιμότητας και του δημοσίου συμφέροντος!

Μήπως θυμάται πόσες φορές έχει σύρει τον επαγγελματικό Σύλλογο Αλιέων, όσο και μεμονωμένους αλιείς στα δικαστήρια και στις ελεγκτικές αρχές με τα αποτελέσματα δυστυχώς για τον ίδιο να είναι μηδενικά, όταν δεν εξυπηρετούνται τα ιδιοτελή του συμφέροντα;

Για όσους γνωρίζουν μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί. Για όσους δεν γνωρίζουν ελάχιστη έρευνα αρκεί», αναφέρει ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Δυτικής Λέσβου, ο οποίος παραθέτει και μία φωτογραφία από έλεγχο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κατά τη φόρτωση οστράκων σε αυτοκίνητο- ψυγείο, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τις αρμόδιες αρχές για τους συνεχείς – όπως αναφέρει –  ελέγχους που διενεργούν στον τομέα των οστράκων, αλλά και στην επιτήρηση του υγειονομικού καθεστώτος του κόλπου Καλλονής. 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img