Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

«Ραγισμένα τα φτερά» των Σκανδιναβικών Αερογραμμών

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Δύσκολη είναι η περίοδος που περνούν οι Σκανδιναβικές Αερογραμμές (SAS), καθώς η εταιρεία πρόσφατα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιλότους της για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με συνέπεια οι τελευταίοι υπό αυτό το κλίμα να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Σαν αποτέλεσμα χιλιάδες Σκανδιναβοί τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στους προορισμούς τους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με την τελική έκβαση όλων αυτών των εξελίξεων να επηρεάζει και τη Λέσβο, καθώς αυτή περιλαμβάνεται στους θερινούς προορισμούς της SAS.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα εκατοντάδες πτήσεις της εταιρείας ακυρώθηκαν και επιπλέον 180 πτήσεις ακυρώθηκαν την Παρασκευή, έπειτα από την κατάρρευση των συνομιλιών της SAS με τους πιλότους της. To μόνο που συμφώνησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι να πετάξουν με άδεια αεροπλάνα προς τους διάφορους προορισμούς (όπως στην Ελλάδα), για να επαναπατρίσουν τους Σκανδιναβούς, που ήδη βρίσκονται σε αυτούς, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τον τουριστικό οργανισμό Apollo, που κάνει λόγο για πάνω από 100 τέτοιες πτήσεις. 

Παραμένει άγνωστο, όμως, τι θα γίνει στην πορεία, καθώς η συνέχιση της απεργίας από τους πιλότους συνεπάγεται προβλήματα από την τουριστική αγορά της Σκανδιναβίας, με την οποία «δουλεύει» και η Λέσβος, εν μέσω μιας σεζόν που δεν εξελίσσεται ιδανικά έτσι και αλλιώς.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img