Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Ραντεβού το Σεπτέμβρη για τη Συνεταιριστική

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με τις απολογίες των κατηγορουμένων θα συνεχιστεί την 1η Σεπτεμβρίου η δίκη για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου και συγκεκριμένα για τη μεγάλη υπόθεση, το κατηγορητήριο της οποίας τροφοδοτήθηκε από την έρευνα…

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων θα συνεχιστεί την 1η Σεπτεμβρίου η δίκη για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου και συγκεκριμένα για τη μεγάλη υπόθεση, το κατηγορητήριο της οποίας τροφοδοτήθηκε από την έρευνα των Οικονομικών Εισαγγελέων με πλειάδα κατηγορουμένων, καθώς στο εδώλιο βρίσκονται διαχρονικά οι διοικήσεις της Τράπεζας και η τελευταία, καθώς και δανειολήπτες, εγγυητές και άλλοι εμπλεκόμενοι, υπηρεσιακά στελέχη. 

Χθες ολοκληρώθηκε η εξέταση του τελευταίου μάρτυρα κατηγορίας και το δικαστήριο με απίστευτη ταχύτητα εξέτασε όλους τους μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ ολοκληρώθηκε και η διαδικασία των αναγνωστέων! Πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο ότι οι μάρτυρες υπεράσπισης κυμάνθηκαν περίπου στα 10 άτομα. Με άλλα λόγια από τους άνω των 40 κατηγορουμένων στην υπόθεση δεν χρησιμοποίησε ο καθένας από έναν μάρτυρα υπεράσπισης, αλλά συνολικά οι μάρτυρες περιορίστηκαν στον ελάχιστο αριθμό σε σχέση με το εύρος της υπόθεσης. Και αυτό καθώς και η πλευρά των κατηγορουμένων επιζητά την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση της δίκης και έκδοση της απόφασης.

Πάντως μέχρι τώρα η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας εξελισσόταν με αργό ρυθμό, καθώς σε πάνω από δύο συνεδριάσεις εξεταζόταν ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας, που ήταν ο Εκκαθαριστής και τελευταίος διευθυντής της τράπεζας, Παναγιώτης Τριανταφύλλου. Με αργούς ρυθμούς κατέθεσαν και οι άλλοι μάρτυρες κατηγορίας, ωστόσο από προχθές η διαδικασία άρχισε να επιταχύνεται και χθες πλέον κατέθεσε και ο τελευταίος μάρτυρας κατηγορίας και μαζί του και όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Η έδρα χθες διέκοψε τη συνεδρίαση για τις καλοκαιρινές διακοπές, όπως γίνεται κάθε χρόνο στα δικαστήρια και θα επανέλθει το Σεπτέμβριο συνεχίζοντας τη δίκη με τις απολογίες. 

Είναι λογικό ότι η υπόθεση θα πρέπει να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς, καθώς το φθινόπωρο αναμένονται οι μετακινήσεις των δικαστών και ενδεχομένως κάποιοι από τους δικαστές που δικάζουν την υπόθεση της Συνεταιριστικής να μετατεθούν σε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει πως για όσο διάστημα θα βρίσκεται σε εξέλιξη το δικαστήριο θα πρέπει να μετακινούνται από τη νέα τους θέση προς την Μυτιλήνη για την υπόθεση της Συνεταιριστικής και μόνο.

Πάντως μετά τη χθεσινή εξέταση και όλων των μαρτύρων υπεράσπισης και των αναγνωστέων τροφοδοτούνται οι εκτιμήσεις για έκδοση της απόφασης ακόμα και μέσα στο τρέχον έτος. Με άλλα λόγια η εκτίμηση ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδιδόταν εντός του 2023, βάσει της εξέλιξης μέχρι τώρα στην εξέταση των μαρτύρων, έρχεται πιο μπροστά. 

Από την εξέλιξη της δίκης και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας με τους μάρτυρες υπεράσπισης η έδρα φάνηκε να στέκεται στα βασικά και ουσιώδη «μαζεύοντας» θεαματικά  τη διαδικασία, χωρίς να την αφήνει να πλατειάζει ώστε να προχωρήσει η δίκη σε σύντομο χρόνο. Στην περίπτωση που η δίκη συνεχιστεί και από τον Σεπτέμβριο με την ίδια ταχύτητα και κατά την εξέταση των κατηγορουμένων, παρότι υπερβαίνουν τους 40 στον αριθμό, εκτιμάται ότι είναι δυνατόν να απολογηθούν εντός λίγων συνεδριάσεων ακόμα και μέσα στο Σεπτέμβριο, ώστε να συνεχίσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης με τις αγορεύσεις τους, η εισαγγελική πρόταση και η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img