Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

«Ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ των δύο τοπικών οργανώσεων στη Λέσβο

Δεν άφησε αναπάντητη η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, την ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με την οποία λίγο-πολύ την καλούσε να πάρει θέση για τις πρόσφατες εξελίξεις με τις συνεργασίες στην αυτοδιοίκηση. Με ανακοίνωσή της η νεοεκλεγείσα τοπική οργάνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κάνει λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα», αφήνοντας να εννοηθεί πως τα τοπικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σαμποτάρουν» τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα για συνεργασίες, σχολιάζοντας ταυτόχρονα τη διαρροή στελεχών, ενώ δεν παραλείπει να υπενθυμίσει τη σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έλυσαν όλα τα προβλήματά τους και αρχίζουν να ασχολούνται με τα εσωτερικά άλλων πολιτικών δυνάμεων. Κατά την προσφιλή τακτική των λεγόμενων «προεδρικών» αλλά και των «original του 3%», που όπως όλα δείχνουν αποτελεί και στη Λέσβο την ηγετική ομάδα, με εντελώς παιδαριώδη τρόπο προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στη νεοεκλεγείσα Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής. 

Στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, αδυνατώντας ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια σοβαρή παρουσία, κατά γενική ομολογία απέτυχε. Αντί λοιπόν σήμερα να προτείνει τρόπους και ενδεχομένως συνεργασίες με τις δημοκρατικές, όπως λέει ο Πρόεδρός του, δυνάμεις (πρόταση όμως που φέρνει κρύο ιδρώτα και σύγκρυα σε άλλα στελέχη του), η τοπική ομάδα ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα μήπως και τσιμπήσουν κάποιοι αφελείς. Αλήθεια όμως, πού βρίσκονται σήμερα οι επικεφαλής των παρατάξεων που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις δύο τελευταίες εκλογές στο Δήμο Μυτιλήνης; Πού βρίσκεται η υποψήφια Περιφερειάρχης του 2014; 

Ας τα έχουν αυτά υπόψη τους πριν σπεύσουν να επικρίνουν στελέχη άλλων παρατάξεων. Σε κάθε περίπτωση ας μην ανησυχεί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κίνημα Αλλαγής θα ξεκαθαρίσει τη θέση του με όλα τα στελέχη του εγκαίρως, με συντροφικότητα αλλά και ρεαλισμό.

Όσον αφορά στα περί προοδευτικής κυβέρνησης, είναι νωπή ακόμα στη μνήμη του ελληνικού λαού η κυβερνητική σύμπραξη Τσίπρα – Καμμένου, εξαιτίας της οποίας οι τελευταίες εθνικές εκλογές ανέδειξαν παντοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη. Αν, τέλος, ο σκοπός της ανακοίνωσης της ηγετικής ομάδας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναζήτηση «προθύμων» τύπου Καμμένου, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής έχει δηλώσει επανειλημμένα και ξεκάθαρα ότι έχει δικές του προτάσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας και αυτές θα τεθούν υπόψη του λαού για να κριθούν στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img