Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Ριζικό “λίφτινγκ” στο Δημαρχείο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Άμεση ήταν η αντίδραση – απάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης στις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του ο Γιώργος Κατζανός για τις φθορές στο Δημαρχείο Μυτιλήνης και στο δημοτικό κτίριο Πλωμαρίου, που εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια, πόσο μάλλον όταν το νησί μας δοκιμάζεται από αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες ημέρες. Ο Στρατής Κύτελης υποστηρίζει ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, αν και το κόστος των επισκευών είναι μεγάλο για τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.

Κατ’ αρχήν ο Δήμαρχος τονίζει ότι ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος που προέβη στη συγκεκριμένη καταγγελία γνωρίζει πολύ καλά ότι το κτίριο όπου στεγάζονται οι Υπηρεσίες του Δήμου δεν ανήκει ιδιοκτησιακά στο Δήμο. Επομένως, για να γίνουν επισκευαστικές εργασίες στις όψεις του κτιρίου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών μετά από Γενική Συνέλευση. Μετά από προσπάθειες πολλών ετών, η παρούσα Δημοτική Αρχή κατάφερε να πετύχει τη συνεργασία των ιδιοκτητών, με στόχο τη γενική επισκευή του κτιρίου, η οποία θα λάβει χώρα εντός των επόμενων εβδομάδων, όπως σημειώνει ο Στρ. Κύτελης.

Σε ό,τι αφορά το Διοικητήριο του Πλωμαρίου, ο Δήμαρχος απαντά: «Η Δημοτική μας Αρχή ξέροντας το χρονίζον πρόβλημα του κτηρίου, βολιδοσκόπησε τοπικά και πανελλήνια εξειδικευμένα γραφεία στατικών μελετών, για να προβούν στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, αλλά δεν κατέστη δυνατή η απευθείας ανάθεση αυτών, λόγω νομικών κωλυμάτων. Έτσι, λοιπόν, η Τεχνική μας Υπηρεσία αφού συνέταξε φάκελο “προεκτιμώμενων αμοιβών” αυτών των μελετών, κάτι που κανείς δεν έπραξε μέχρι σήμερα επί δεκαετίες, θα δημοπρατήσει τις απαραίτητες μελέτες τους επόμενους μήνες». 

Και καταλήγει: «Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η στατική ενίσχυση – αποκατάσταση του μεγάλου αυτού κτηρίου απαιτεί πολύ μεγάλο προϋπολογισμό, ο οποίος δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί από τους ίδιους πόρους του Δήμου μας. Άλλωστε, κ. Κατζανέ, όλοι κρινόμαστε».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img