Ρυζόγαλο με… παστουρμά!!!!!

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Α ρε Σήφη, εσύ έφυγες από θαλάσσιο κυματισμό, κι εμείς από ιογενή βηματισμό…

*** «Πάλι ρύζι;», μου λέει ο άντρας μου. Κριθαράκι ήθελα σήμερα. Φάτο τώρα του λέω, και φαντάσου ότι είναι λίγο μακρύτερο, εγώ τι νομίζεις ότι κάνω τόσα χρόνια;

*** Κοίτα, όταν έρθεις στα λόγια μου, θα τα βρεις όλα εκεί… εκτός από εμένα!

*** Ο μυαλός μου γέμισε με αριθμούς, εφιάλτες βλέπω στον ύπνο μου με ποσοστά και «νούμερα», για κρούσματα – για διασωληνωμένους – για νοσούντες – για αυτούς που είναι στις ΜΕΘ – για συμπτωματικούς – για ασυμπτωματικούς – για μεταλλαγμένους – για εμβολιασμένους – για παραστρατημένους… δεν άκουσα όμως ποσοστά και νούμερα για ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ; (είναι πολλά τα λεφτά).

*** Μήπως ξέρει να μου πει κανείς ρε παιδιά, από πού κλείνει η όρεξη;;;;;

***  Και μην ξεχνάμε, μετά την καραντίνα, γυρνάμε όλοι τις ζυγαριές,  5 κιλά πίσω…

*** Μου λέει προχθές η φίλη μου η Πόπη για τον δικό της. Βασίλη του στέλνω ένα μήνυμα «Έρχομαι να φάω πίτσα» και τι μου απαντάει; «Είναι σίγουρα γιώτα αυτό, ή να κάνω μπάνιο;» 

*** Απορώ μ’ αυτούς που απορούν,  γιατί να υπάρχει σεξουαλική βία ή παρενόχληση, εκεί όπου υπάρχει σχέση εξουσιαστή – εξουσιαζόμενου, εργοδότη – εργαζόμενου, διοικητού – διοικούμενου, καθηγητού – εξεταζόμενου κλπ-κλπ… και πάλι απορώ!!!!!!!!!!

*** Να το ξεκαθαρίσω: Εγώ πάντως δεν είχα (όσο και αν πιέζω το μυαλό μου να θυμηθώ) σεξουαλική παρενόχληση ως «χατζημπάλας» είτε στον υγρό, είτε στον ξηρό στίβο… να τα λέμε κι αυτά. Ήρεμα το λέω!!!

***Οι ηλίθιοι πολιτικοί και οι βλάκες ψηφοφόροι, είναι γεννημένοι ο ένας για τον άλλον…