Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Σαν παραμύθι…*

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Σε λίγο καιρό στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας θα λέμε σαν παραμύθι ότι: Μια φορά κι έναν καιρό,  επειδή  αρκετοί άνθρωποι δεν εργάζονταν λόγω μεγάλης ανεργίας που είχαν δημιουργήσει οι εργοδότες και οι  κυβερνήσεις που τους διαφεντεύανε, αλλά και από την άλλη, αυτοί που δούλευαν είχανε χάσει πολλά από τα δικαιώματά τους (κυρίως εργασιακά), όπως συλλογικές συμβάσεις εργασίας που καταργήθηκαν και επικράτησαν οι ατομικές συμφωνίες μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα που υπήρχαν και τώρα πολλά έχουν καταπατηθεί, η μόνιμη και επ’ αορίστου εργασία, αντικαταστάθηκε από την μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, η αποζημίωση που υπήρχε σε περίπτωση απόλυσης, αντικαταστάθηκε με την οικειοθελή αποχώρηση χωρίς αποζημίωση αλλά με υπογραφή (αμέσως), νέας σύμβασης με νέα ημερομηνία ώστε να μην αποκτά ο εργαζόμενος δικαιώματα, το ότι ήσουν ασφαλισμένος κάθε μέρα που εργαζόσουνα καταπατήθηκε και πλέον σε ασφαλίζουν λιγότερες μέρες από όσες εργάζεσαι, καταπατήθηκε επίσης η αποζημίωση των Κυριακών – αργιών και των υπερωριών, αλλά και άλλα πολλά που γινότανε κυρίως στους όποιους  χώρους εργασίας. 

Οι εργαζόμενοι λοιπόν (θα λέμε στο παραμύθι στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας), είχαν μια ημερομηνία την 1η Μαΐου για να διαμαρτύρονται – να διεκδικούν – να αγωνίζονται – να παλεύουν και να απεργούν ώστε να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες τους, τα δίκαια εργασιακά τους προβλήματα, αλλά και να ζούνε μια πιο αξιοπρεπή ζωή. Τώρα λοιπόν που τα λύσανε όλα τα εργασιακά τους προβλήματα, έχουν αυτή την συγκεκριμένη ημερομηνία 1η Μαΐου ή Πρωτομαγιά για εκδρομούλες, ψήσιμο με παρέες, και συλλογή ανθέων και ανθών ίνα παρέλθει τούτη η σημαδιακή ημέρα με χαρούλες και γελάκια, αφού έχουνε λυθεί όλα τα προβλήματα  για τα οποία είχε λόγο ύπαρξης τούτη εδώ ταύτη η αποφράς ημέρα για τις κυβερνήσεις και για τους εργοδότες. Έτσι λοιπόν το τσιτάτο: «Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία» ανήκει στην σφαίρα των παραμυθιώώώώών! Αυτό τουλάχιστον εισέπραξα απ’ την πρόσφατη συγκέντρωση της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ με τις «χιλιάδες συγκεντρωμένους»… !!! Καλά να πάθουμε.

*(Ο προγραμματισμός της σημερινής  συνεργασίας του κ. Χατζηελευθερίου ήταν για την προηγούμενη Τρίτη και δημοσιεύεται σήμερα με μία εβδομάδα καθυστέρηση).

spot_img

More articles

spot_img