Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Σχεδόν έτοιμα το 6ο Δημοτικό και τα σχολεία της Ακαδημίας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • «Το νέο κτίριο του 6ου Δημοτικού θα  είναι έτοιμο έως τα τέλη Μαρτίου, ενώ το μόνο που μένει είναι η ανακατασκευή του αύλειου χώρου το καλοκαίρι, που το σχολείο θα είναι κλειστό προς αποφυγή ατυχήματος», δηλώνει ο κ. Τζιμής
  • «Αυτή τη στιγμή οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί για το 95% του κτιριακού συγκροτήματος», αναφέρει για τα σχολεία της Ακαδημίας ο κ. Τζιμής 

Έπειτα από χρόνια αναμονής φαίνεται πως η ταλαιπωρία των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης οδεύει προς το τέλος της, αφού όπως δήλωσε στα Νέα της Λέσβου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Στρατής Τζιμής, μέχρι τέλη Μαρτίου θα παραδοθεί προς χρήση το νέο κτίριο του σχολείου. Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες για το σχολείο είχαν ξεκινήσει εδώ και 5 περίπου χρόνια (!), ωστόσο γραφειοκρατικά προβλήματα σε συνδυασμό με την εμφάνιση της πανδημίας έφεραν καθυστερήσεις στο συνολικό χρονοδιάγραμμα. 

«Στο 6ο Δημοτικό, όντας ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της Μυτιλήνης, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, η μεταφορά των μαθητών στο νέο κτίριο είναι πολύ σημαντική. Το νέο αναβαθμισμένο κτίριο θα  είναι έτοιμο έως τα τέλη Μαρτίου, ενώ το μόνο που μένει είναι η ανακατασκευή του αύλειου χώρου, η οποία όμως δεν είναι δυνατή αυτό το διάστημα ενόσω τα σχολεία είναι ανοικτά, προς αποφυγή κάποιου ατυχήματος. Γι’ αυτό κρίναμε σωστό οι εργασίες στην αυλή του σχολείου να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που δεν θα γίνονται μαθήματα», δηλώνει ο κ. Τζιμής. 

Αντίστοιχα καλά είναι τα νέα για το σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας, που στεγάζει το 3ο Δημοτικό Σχολείο, το Ειδικό Σχολείο, καθώς και το κτίριο του 5ου ΓΕΛ. Συγκεκριμένα πέρσι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης που αφορούσαν το 5ο ΓΕΛ, ενώ αυτή τη στιγμή οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί για το 95% του κτιριακού συγκροτήματος. Όπως μας είπε ο κ. Τζιμής, μέχρι τέλος Μαρτίου η αναβάθμιση των κτιρίων θα έχει γίνει και θα είναι έτοιμα προς χρήση. Να σημειωθεί εδώ ότι το εν λόγω έργο είχε πάρει 2η παράταση 5 μηνών, αφού τον περασμένο Σεπτέμβριο από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μυτιλήνης είχε δοθεί η 12η Μαρτίου του 2023 ως ημερομηνία αποπεράτωσης του έργου, καθώς υπήρξε καθυστέρηση στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω πανδημίας, ενώ κρίθηκε πως έπρεπε να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες. 

Στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας έχει ολοκληρωθεί το 95% των εργασιών

Στατικές μελέτες στα ‘’Υφαντήρια’’ 

Στο μεταξύ οι εξελίξεις όσον αφορά το σχολικό συγκρότημα των ‘’Υφαντηρίων’’ στην Καλλιθέα, που στεγάζει το 3ο, το 4ο ΓΕΛ και το 3ο Γυμνάσιο δεν ‘’κυλούν’’ το ίδιο γρήγορα, αφού έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στον οπλισμό των κτιρίων, και γι’ αυτό γίνεται εκτεταμένη χρήση των κοντέινερ, όπως στην περίπτωση των σχολείων της Ακαδημίας και του 6ου Δημοτικού. 

Εν προκειμένω έχει μεν παραδοθεί προς χρήση το ένα από τα τέσσερα κτίρια του συγκροτήματος, ωστόσο, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τζιμής, «είμαστε στο στάδιο που επανασυντάσσουμε στατικές μελέτες για τα κτίρια, ενώ περιμένουμε έγκριση από την Ε.Ε. προκειμένου να ενταχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων στο νέο ΕΣΠΑ»

spot_img

More articles

spot_img
spot_img