ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Τον Σεπτέμβριο η ΕΠΟ, μέσω της ΕΠΣ Λέσβου, είχε δώσει την δυνατότητα στους υποψήφιους προπονητές να πάρουν στα χέρια τους το δίπλωμα UEFA C και να χρισθούν επίσημοι προπονητές ποδοσφαίρου κι αυτό είχε μεγάλη ανταπόκριση. Στον πρώτο κύκλο μαθημάτων ο αριθμός των συμμετεχόντων άγγιξε τα 30 άτομα από την Λέσβο, τα γύρω νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου αλλά και από άλλα μέρη της χώρας, γεγονός που χαροποίησε τους διοργανωτές. 

Πριν ακόμη ξεσπάσει η πανδημία τα μαθήματα είχαν κυλήσει ομαλά χωρίς να υπάρξουν προβλήματα στην λειτουργία της σχολής. Το πρόσφατο όμως lockdown στάθηκε αφορμή ώστε να μην γίνονται μετακινήσεις λόγω της διασποράς του ιού, με αποτέλεσμα ο δεύτερος κύκλος να ήταν στον αέρα. Η ΕΠΟ μέσω της ΕΠΣΛ ενημέρωσε τους υποψήφιους προπονητές ότι τα μαθήματα πάνω στο αντικείμενο της επιμόρφωσης θα έπρεπε να συνεχιστούν και η μόνη λύση ήταν οι υποψήφιοι να μπουν στην διαδικασία να τα παρακολουθήσουν μέσω τηλεκπαίδευσης. 

Ο δεύτερος κύκλος κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με τα μαθήματα πριν από λίγες μέρες να ολοκληρώνονται και πλέον αυτό που απομένει είναι οι γραπτές εξετάσεις των υποψήφιων προπονητών. Στον πρώτο κύκλο της σχολής είχαν διδάξει οι κ.κ. Γιάννης Βονόρτας και Άγγελος Κυρανούδης, ενώ στην τηλεκπαίδευση υπεύθυνοι ήταν οι κ.κ. Γιάννης Γκίσης και Θάνος Μεταξάς. Να σημειωθεί ότι όσοι τα καταφέρουν και πάρουν στα χέρια τους την πιστοποίηση θα είναι πλέον επίσημοι προπονητές και τα αφεντικά στους πάγκους τον ομάδων.