Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Σε 18 μήνες η παράδοση της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη και τον Αντιδήμαρχο, Γιάννη Βατό, επισκέφθηκε την Παρασκευή την περιοχή του Αγίου Γεωργίου, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων της νότιας πόλης.

Ο Δήμαρχος είχε συνομιλία με τον εργολάβο και τα συνεργεία του έργου, που ξεκίνησαν ήδη τις εκσκαφές. Το πολυαναμενόμενο και σημαντικότατο έργο του βιολογικού της νότιας πόλης αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, δίνοντας λύση  – σε πρώτη φάση – σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι στην Αγία Μαρίνα, το Καγιάνι και το Πληγώνι. 

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο κ. Κύτελης, «ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της νότιας Μυτιλήνης και όλων των συμπολιτών μας, που επί δεκαετίες περίμεναν αυτό το έργο, υλοποιείται και θεμελιώνεται για να προστατεύσει αφενός το περιβάλλον και αφετέρου για να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά και να δώσει άλλη αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή. Είναι μια ακόμη απάντηση σε εκείνους που υπονόμευσαν την συνέχιση αυτής της Δημοτικής Αρχής».

Παράλληλα, σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται και το έργο της κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης στο πλαίσιο του έργου του βιολογικού καθαρισμού της νότιας πόλης, αφού αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης και προχωρά η διαδικασία για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την υπογραφή σύμβασης. Η χρηματοδότηση για τα δίκτυα, ύψους 12 εκατ. ευρώ περίπου, εξασφαλίστηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img