Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σε αναβρασμό η εκπαίδευση

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Καταλήψεις σε σχολεία της Λέσβου πραγματοποίησαν μαθητές, την Παρασκευή το πρωί, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με το νέο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και την δυσαρέσκειά τους σχετικά με τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς. 

Ήδη από νωρίς το πρωί σε σχολεία της Μυτιλήνης είχαν στηθεί πανό με συνθήματα κατά του νέου σχεδίου νόμου, ενώ στην Καλλονή πέρα από την κατάληψη των σχολικών κτιρίων οι μαθητές προχώρησαν και σε ειρηνική πορεία. Το ζήτημα της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων έχει απασχολήσει τις τελευταίες μέρες και τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λέσβο. Στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, για το νέο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση εντός αυτού του μηνός κατά πάσα πιθανότητα, που διοργανώνουν πανελλαδικά φοιτητές και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν και μαθητές λυκείων και γυμνασίων. 

Και εδώ στη Μυτιλήνη, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετείχαν και μαθητές σχολείων του νησιού, οι οποίοι μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην σχολική καθημερινότητα. Στην Καλλονή το ζήτημα της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων ήρθε να πυροδοτήσει την ήδη υπάρχουσα δυσαρέσκεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων σχετικά με την έλλειψη φιλολόγου σε γυμνάσιο της περιοχής. 

Ωστόσο και σε άλλες περιοχές του νησιού, όπως στο Πλωμάρι και τη Γέρα, υπήρχαν σχολεία όπου οι μαθητές έκαναν κατάληψη, όπως και σε πολλά γυμνάσια της Μυτιλήνης. Σε κάποια σχολεία οι μαθητές έληξαν τις καταλήψεις το μεσημέρι της Παρασκευής, ωστόσο το ζήτημα για το οποίο διαμαρτύρονται δεν φαίνεται ότι θα λυθεί σύντομα και γι’ αυτό το λόγο μένει να δούμε τι θα γίνει από αυτή την εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση αρκετοί είναι εκείνοι στο χώρο της εκπαίδευσης που εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους σχετικά με το νέο νομοσχέδιο παρά το γεγονός ότι οι αποφάσεις από την κυβέρνηση φαίνεται να έχουν παρθεί ήδη.

spot_img

More articles

spot_img