Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Σε αθηναϊκή εφημερίδα το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει ως ένθετο της Εφημερίδας το “Βήμα της Κυριακής” το περιοδικό του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το “Βήμα της Μυτιλήνης” φιλοξενεί αφιερώματα για το σχολείο της Μυτιλήνης αλλά και για το νησί, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και κυρίως τις απόψεις των μαθητών του λυκείου. Πρόκειται για μια μεγάλη επιβράβευση του σχολείου αλλά και των μαθητών, οι οποίοι δείχνουν για ακόμη μια φορά την σκληρή τους δουλειά. 

Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που το συγκεκριμένο σχολείο έχει πετύχει αξιέπαινες διακρίσεις τόσο σε μαθητικούς διαγωνισμούς όσο και σε σχολικές δράσεις. Το σχολείο έχει συμμετάσχει πολλές φορές στα πλαίσια Erasmus και έχει υποδεχτεί φοιτητές αλλά και μαθητές από όλο τον κόσμο, ενώ στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος έχει γίνει ανταλλαγή εκπαιδευτικών με άλλα σχολεία της Ευρώπης. 

Η συγκεκριμένη ενέργεια θα οδηγήσει και στη θετική προβολή ολόκληρου του νησιού, καθώς μέσα στο ένθετο υπάρχουν αφιερώματα για τα πολιτιστικά μνημεία της Μυτιλήνης, όπως για τα μουσεία της, για τα αρχοντικά της, αλλά και για την ιστορική βιβλιοθήκη της. Οι προσπάθειες των σχολικών κοινοτήτων της πόλης μας επιτέλους αποδίδουν καρπούς και τέτοιες κινήσεις θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση. 

Ο διευθυντής του σχολείου, Αντώνης Νείρος, αναφέρει: «Είναι ένα ένθετο το οποίο πραγματοποιείται από το σχολείο μας κάθε χρόνο. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές γράφουν τα κείμενά τους σε συνεργασία με τους καθηγητές του σχολείου μας. Κάθε χρονιά στο κλείσιμο κοντά του σχολείου για τις διακοπές. Παλιότερα αυτή η δράση γινόταν στα πλαίσια του ομίλου δημοσιογραφίας και ραδιοφώνου που είχαμε. Το περιοδικό ονομαζόταν «Το Κεντρικό Βήμα» και φέτος μας ζήτησαν από την εφημερίδα της Αθήνας «Το Βήμα» να τους στείλουμε ένα τέτοιο ένθετο. Και έτσι δημιουργήθηκε το Βήμα της Μυτιλήνης που θα κυκλοφορήσει αυτή την Κυριακή. Οι μαθητές έκαναν τις έρευνες και επιμελήθηκαν μαζί με τους καθηγητές τους τα κείμενα. Είμαι πραγματικά πολύ περήφανος. Είναι αρκετά σημαντικό γιατί αναγνωρίζεται η δουλειά των μαθητών με αυτό τον τρόπο. Και πιστέψτε με τα παιδιά δούλεψαν σκληρά για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img