Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε δραματικούς τόνους η έκκληση Ασλάνη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


“Ο κόμπος έφτασε στο χτένι”, όπως όλα δείχνουν, γύρω από τα ζητήματα των εξετάσεων των οδηγών τόσο για αυτοκίνητα όσο και για δίκυκλα, καθώς μπαίνουμε στην τέταρτη εβδομάδα κατά την οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι και να εξεταστούν οι οδηγοί για να περάσουν τα σήματα για όλα τα οχήματα ή στο στάδιο της πρακτικής εξέτασης για τα δίκυκλα.

Μπροστά στο πρωτοφανές αυτό αδιέξοδο για τα χρονικά της Λέσβου η Περιφέρεια αδυνατεί ακόμα να εγκαταστήσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό που προβλέπεται για τη θεωρητική εξέταση των μαθητών, καθώς παρά τις δεσμεύσεις που δίνονταν τέλη Ιανουαρίου ότι το πρόβλημα θα επιλυόταν άμεσα με παράταση μέχρι να εγκατασταθεί ο εξοπλισμός, παράταση δεν έχει δοθεί και όσοι περιμένουν για διπλώματα οδήγησης συνεχίζουν να βρίσκονται στον αέρα.  

Την ίδια ώρα όμως η Περιφέρεια δεν έχει προχωρήσει ούτε στην οριοθέτηση κάποιου χώρου για να εξετάζονται υποψήφιοι για διπλώματα δικύκλου, κάτι που θα μπορούσε να γίνει με απλές και σύντομες διαδικασίες. Ωστόσο και αυτό έχει “κολλήσει” και μάλιστα καθώς το αίτημα, όπως έχουμε ξαναγράψει, ήταν από τις Σχολές Οδηγών της Μυτιλήνης εδώ και χρόνια και δεν ικανοποιούνταν, οι δάσκαλοι προχώρησαν σε αποχή από τις πρακτικές εξετάσεις των οδηγών δικύκλων μετά τις 15 Δεκεμβρίου έως τώρα.

Ο Μιχάλης Ασλάνης

Τα παραπάνω ισχύουν στη Λέσβο χωρίς να φαίνεται να αλλάζει κάτι σε θετική κατεύθυνση και καθώς ο Σύλλογος των δασκάλων οδήγησης δεν φαίνεται και τόσο ενεργός και ίσως αυτό οφείλεται στο ότι πρόκειται για Περιφερειακό Σύλλογο και η προεδρία ανήκει στη Χίο, κάνει παρέμβαση με επιστολή του, στα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ, ο συνταξιούχος δάσκαλος οδήγησης Μιχάλης Ασλάνης, η οικογένεια του οποίου συνεχίζει τη δραστηριότητα. Ο κ. Ασλάνης που έχει πολλά χρόνια εμπειρίας απευθύνει δραματική έκκληση σημειώνοντας ότι οι Σχολές Οδηγών βιώνουν οικονομική ασφυξία, ενώ την ίδια ώρα, και το κυριότερο, πολύς κόσμος που έχει ανάγκη να αποκτήσει δίπλωμα για να εργαστεί δεν μπορεί, αφενός μεν λόγω της έλλειψης της προβλεπόμενης υποδομής στη Διεύθυνση Μεταφορών για να γίνονται οι θεωρητικές εξετάσεις στα σήματα, αφετέρου δε επειδή δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για τις πρακτικές εξετάσεις των οδηγών δικύκλων.  Ο κ. Ασλάνης στην παρέμβασή του είναι αιχμηρός προς την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη ζητώντας άμεση παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων.

Απευθύνοντας την επιστολή του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «προς τους σωτήρες της Λέσβου» επισημαίνει τα ακόλουθα: «Οι Λέσβιοι σας ψήφισαν να οδηγείτε τη Λέσβο σε προοδευτική άνοδο και όχι να την υποβιβάζετε.

Ο λόγος περί εξετάσεων υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μηχανών καθώς και θεωρητικής εξέτασης, το κοντέρ έφτασε στο τέρμα. Αποφάσισα να γράψω αυτή την επιστολή. Εγώ τώρα είμαι ένας απλός πολίτης συνταξιούχος εκπαιδευτικός οδηγών, αφού πέρασα την ζωή μου 35 χρόνια εργασίας και προσφοράς στο επάγγελμα, βλέποντας αυτή την αδιαφορία από τους ιθύνοντες προς τους υποψήφιους οδηγούς και την αγωνία των εκπαιδευτών, να μην μπορούν να δώσουν ούτε σήματα, ούτε οδήγηση μηχανών, να θέλουν ένα δίπλωμα για να δουλέψουν και να φέρουν ένα ολόκληρο νησί σε απόγνωση.

Να κόβουν την οικονομία του κράτους και εσείς κύριε Περιφερειάρχη να αδιαφορείτε πλήρως, να μη μπορείτε να βρείτε ένα χώρο κατάλληλο για τις εξετάσεις μηχανών, που να μην είναι επικίνδυνος (γεμάτος λάδια και νερά από τα λεωφορεία που παρκάρουν στο χώρο δικαίως) για τους εκπαιδευόμενους και να φτάνουν στο σημείο να ακυρώνονται εξετάσεις λόγω ακαταλληλότητας. Τότε γιατί σας ψηφίσαμε;; 

Όσον αφορά για τον κλωβό που απαιτείται για την θεωρητική εξέταση τι κάνετε από το 2021;

Έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι; Και οι εκπαιδευτές να μείνουν χωρίς δουλειά; Με τον τρόπο αυτό ρίχνετε το μπαλάκι στους εκπαιδευτές και εσείς βγάζετε την ουρά σας απ’ έξω», αναφέρει καταλήγοντας ο κ. Ασλάνης.

spot_img

More articles

spot_img