Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Σε δυο στρατόπεδα”

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Δεν συμφωνούν με την διεξαγωγή των συνεδριάσεων στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής

“Σε δυο στρατόπεδα” έχει χωριστεί το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου για τον τρόπο και τον τόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων, μια κόντρα που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα, όταν η Δημοτική Αρχή συγκάλεσε συμβούλιο τρεις φορές διά περιφοράς και, τελικά, οι αποφάσεις που λήφθηκαν ακυρώθηκαν με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου όπου προσέφυγαν Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. 

Την Τρίτη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση διά ζώσης, στο Δημοτικό Θέατρο της Καλλονής, αλλά και πάλι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης απείχαν, υποστηρίζοντας ότι ο χώρος αυτός δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να συμμετέχουν και τα μέλη που βρίσκονται εκτός νησιού μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο Πρόεδρος του Οργάνου, Στρατής Γελαγώτης, συγκάλεσε χθες νέα συνεδρίαση, στις 3 το μεσημέρι, όπου και πάλι δεν υπήρξε απαρτία, ενώ σήμερα θα γίνει η τρίτη απόπειρα να πραγματοποιηθεί το συμβούλιο, έστω με το 1/3 των μελών, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις επί των 32 θεμάτων που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. 

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης επιτέθηκε και πάλι στον κ. Γελαγώτη, αναφέροντας τα εξής: «Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκάλεσε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και ο Πρόεδρος – “δικαστικός κλητήρας”  κ. Γελαγώτης Ευστράτιος, είναι  το παράνομο διά περιφοράς  Δημοτικό Συμβούλιο της 10/05/22, που για την παρανομία του απεφάνθη και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Μετά λοιπόν από ένα μήνα, ο κ. Γελαγώτης, αφού τελείωσε και επέστρεψε από τις διακοπές στο εξωτερικό, θυμήθηκε να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο. Δημοτικό Συμβούλιο με συσσώρευση 32 θεμάτων,  αλλάζοντας ξαφνικά  τον χώρο που γινόταν μέχρι πρότινος τα  Δημοτικά  Συμβούλια  και που πληρούσε τις προϋποθέσεις και χωρίς να ενημερωθούμε ποτέ για τα αίτια της αλλαγής. Χωρίς τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης ώστε να μπορούν  να συμμετέχουν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Κοντά  στο τρίτο έτος της εξουσίας θυμήθηκαν ότι υπάρχει και το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής να το χρησιμοποιήσουν ως αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να πληρεί τους όρους για κάτι τέτοιο. Γιατί τέτοια πρεμούρα κύριοι της Δημοτικής Αρχής;». 

Τα “Νέα της Λέσβου” επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος τόνισε ότι το Μουσείο στην Αγία Παρασκευή δεν θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τον Αύγουστο για τις συνεδριάσεις του Οργάνου και ότι το Δημοτικό Θέατρο της Καλλονής πληροί όλες τις προϋποθέσεις, αν και στο εξής δεν θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής μέσω τηλεδιάσκεψης, αφού έχουν αρθεί τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

«Τελικά, δεν μπορώ να καταλάβω τι ζητά η αντιπολίτευση. Ζητά διά ζώσης συνεδριάσεις και όταν τις συγκαλούμε απέχει. Όταν συγκλήθηκε συμβούλιο διά περιφοράς πάλι απείχε και προσέφυγε στην ΑΔΑ. Δεν καταδέχτηκε κανείς να μας ενημερώσει για τους λόγους για τους οποίους απέχουν. Ούτως ή άλλως από δω και πέρα οι συνεδριάσεις θα γίνονται αποκλειστικά διά ζώσης. Αν θέλουν, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κανάλι στο “You Tube” για να παρακολουθούν όλοι οι πολίτες τις συνεδριάσεις και να κρίνουν το ήθος και την συμπεριφορά του καθενός», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γελαγώτης.

spot_img

More articles

spot_img