Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Σε ένα υποκατάστημα η Τράπεζα Πειραιώς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σε ένα κατάστημα συγχωνεύει τη δραστηριότητά της η Τράπεζα Πειραιώς για τη Μυτιλήνη, η οποία από την ερχόμενη Δευτέρα θα υποδέχεται τους πελάτες της στο κατάστημα της παλιάς Αγροτικής Τράπεζας που είναι ιδιόκτητο, εγκαταλείποντας το κτίριο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και ήταν το πρώτο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που δημιουργήθηκε στη Μυτιλήνη (και τη Λέσβο). 

Η Τράπεζα Πειραιώς Μυτιλήνης είχε στεγάσει το κεντρικό της υποκατάστημα στο κτίριο που τώρα εγκαταλείπει μετά την λήξη του μισθωτηρίου συμβολαίου περνώντας στο ιδιόκτητο κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο περιήλθε στην ιδιοκτησία της ακριβώς πριν από 10 χρόνια όταν τον Αύγουστο του 2012 η Πειραιώς απορρόφησε και το υγιές κομμάτι της Αγροτικής.

Μετά το κλείσιμο του άλλου υποκαταστήματος που είχε δημιουργήσει η Τράπεζα Πειραιώς στην αρχή της οδού Καβέτσου όταν απορρόφησε τη Millenium Bank, αν και από τότε μεσολάβησαν κάποια χρόνια, υπήρχαν πληροφορίες ότι το επόμενο βήμα θα ήταν η συγχώνευση των δύο καταστημάτων της προκυμαίας και αυτό γίνεται τώρα. Προηγήθηκαν συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων της τράπεζας και άλλων στελεχών που ακολούθησαν προγράμματα εθελουσίας εξόδου, ώστε το προσωπικό που απέμεινε να μπορεί να χωρέσει σε ένα υποκατάστημα. 

Το  νέο ενοποιημένο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που θα λειτουργήσει με αυτή τη μορφή από την προσεχή Δευτέρα θα έχει γεμάτα τα γραφεία του με υπαλλήλους και θα εξυπηρετεί σε δυο ορόφους, το ισόγειο και τον πρώτο, ενώ θα λειτουργεί με δύο στελέχη στο βαθμό της υποδιεύθυνσης, ένα για το ισόγειο και ένα για τον πρώτο όροφο.

Τη διεύθυνση του υποκαταστήματος θα έχει ο διευθυντής μέχρι τώρα στο πρώτο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που θεωρείται και το κεντρικό, ο Δημήτρης Σιβρής, ο οποίος είναι από τα αξιολογότερα τραπεζικά στελέχη στον τόπο μας και ο ρόλος του οποίου θεωρείται σημαντικός στην μέχρι τώρα πορεία της Τράπεζας Πειραιώς σε τοπικό επίπεδο (προσέλκυση νέων πελατών, βελτίωση επιπέδου εξυπηρέτησης κ.ά.). 

Το συγχωνευμένο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιάς που θα λειτουργήσει τη Δευτέρα θα έχει 20 άτομα προσωπικό και εκτιμάται ότι θα μπορέσει να εξυπηρετήσει καλύτερα τους συναλλασσόμενους πελάτες, παρότι ο χώρος αυτή τη φορά θα είναι σε ένα κτίριο και όχι σε δύο, όπως λειτουργεί αυτή τη στιγμή η Τράπεζα Πειραιώς. Έτσι κι αλλιώς πάντως τα τελευταία χρόνια με την ηλεκτρονική τραπεζική η προσέλευση πελατών στις τράπεζες έχει μειωθεί κάθετα και λόγω του κορονοϊού, ενώ  τα υποκαταστήματα εξυπηρετούν συγκεκριμένες κατηγορίες συναλλαγών και ως επί το πλείστον άτομα της τρίτης ηλικίας.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img