Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για 1.639 προσλήψεις ΕΠΟΠ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Μέχρι τις 24 Ιουνίου είναι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μετά την παράταση που δόθηκε λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών και συγκεκριμένα 1.639 θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) στον Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και το Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτησή τους έως και τις 23:59 ώρα της 24ης Ιουνίου.

Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υποψήφιοι που  δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Θα πρέπει να έχουν γεννηθεί δηλαδή από 1-1-1995 έως 31-12-2003. Παράλληλα θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

Η κατανομή των θέσεων

Οι 1.639 θέσεις Επαγγελματιών Οπλιτών στον Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και το Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων κατανέμονται ως εξής:

  • 1.030 θέσεις στον Στρατό Ξηράς
  • 281 θέσεις στην Πολεμική Αεροπορία
  • 308 θέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό
  • 20 θέσεις στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η υποβολή των αιτήσεων

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά, έως την 24η Ιουνίου 2022 και ώρα 23:59, μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής στις ιστοσελίδες των ενόπλων δυνάμεων, την προβλεπόμενη αίτηση – υπεύθυνη δήλωση η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται και από τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά που ζητούνται στην εκάστοτε προκήρυξη.

Οι υποψήφιοι ταυτοποιούνται στην ανωτέρω εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης και υποβολής των δικαιολογητικών, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet. Η διαχείριση της αίτησής τους (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση δικαιολογητικών, οριστικοποίηση) υλοποιείται πλήρως ηλεκτρονικά.

Μετά την οριστικοποίηση και έως την ανάρτηση των πινάκων των υποψηφίων με ελλιπή δικαιολογητικά, δεν θα είναι δυνατή καμία διόρθωση ή συμπλήρωση της αίτησης και των υποβληθέντων δικαιολογητικών, ούτε και η υποβολή νέας αίτησης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στις κάτωθι πλατφόρμες ανάλογα με το σώμα που επιλέγει ο καθένας:

-Για την πλήρωση 1.030 θέσεων ΕΠ.ΟΠ. στο Στρατό Ξηράς, δείτε την προκήρυξη εδώ: http://www.army.gr/el/proslipseis/proslipsi-epaggelmation-opliton-0

-Για την πλήρωση 308 θέσεων ΕΠ.ΟΠ. στο Πολεμικό Ναυτικό, δείτε την προκήρυξη εδώ: https://epop.hellenicnavy.gr/

-Για την πλήρωση 281 θέσεων ΕΠ.ΟΠ. στην Πολεμική Αεροπορία, δείτε την προκήρυξη εδώ: https://www.haf.gr/2022/03/prokiryxi-plirosis-diakosion-ogdonta-mias-281-theseon-epaggelmation/

-Για την πλήρωση 20 θέσεων ΕΠ.ΟΠ. στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων, δείτε την προκήρυξη εδώ: https://geetha.mil.gr/proslipsi-epaggelmation-opliton-koinoy-nomikoy-somatos-ton-enoplon-dynameon/ 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις