Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε καλά χέρια…

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Εκπλαγήκαμε ευχάριστα στις 11 το πρωί, την Κυριακή, όταν περνώντας πεζοί από το κεντρικό πάρκινγκ της Μυτιλήνης είδαμε σε συγκεκριμένο σημείο να βρίσκονται ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Βάλεσης. Ο κ. Χριστόφας, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία μας, έδειχνε στον κ. Βάλεση ένα σημείο του παρκινγκ που «πιάνει» τα νερά της βροχής και μετατρέπεται σε μικρή λίμνη διαπιστώνοντας ότι υπάρχει ένα φρεάτιο παραπλεύρως και είναι γεμάτο χώμα, έχοντας κλείσει με την πάροδο των ετών από την έλλειψη συντήρησης. Προγραμματίζοντας για τον καθαρισμό του φρεατίου, ο κ. Χριστόφας είπε στον κ. Βάλεση ότι ίσως χρειάζεται να δημιουργηθεί και ένα δεύτερο φρεάτιο για να υπάρχει απόλυτη αποστράγγιση των νερών της βροχής στο συγκεκριμένο σημείο.

Σταθήκαμε σε μία άκρη και τους κοιτάζαμε. Αυτό το θέμα το έχουν αναδείξει πριν από καιρό μέσα από την ίδια σελίδα τα Νέα της Λέσβου, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα υπάρξει Δήμαρχος στη Μυτιλήνη που θα ασχοληθεί με τέτοιες λεπτομέρειες όταν επικρατούν προβλήματα της καθημερινότητας, πιο άμεσης ανάγκης. Προφανώς αυτό που βλέπαμε διερχόμενοι τόσα χρόνια από το πάρκινγκ το έβλεπε και ο Δήμαρχος, καθώς ακολουθεί πεζός αυτή τη διαδρομή κατεβαίνοντας καθημερινά από το σπίτι του. Και μόλις ανέλαβε το Δήμο, αν και πνίγεται να αντιμετωπίσει πιο σοβαρά θέματα, βρήκε το χρόνο, την Κυριακή, για να πάει με τον κ. Βάλεση σε αυτό το σημείο και να δουν τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια.

Τους αφήσαμε στο σημείο και φύγαμε προσπαθώντας να βρούμε απάντηση πώς τόσοι και τόσοι Δήμαρχοι δεν ασχολήθηκαν εδώ και χρόνια με αυτό το πρόβλημα και βρήκε το χρόνο να ασχοληθεί ο νέος κ. Χριστόφας και μάλιστα από το πρώτο δεκαπενθήμερο (9 εργάσιμες) που ανέλαβε τα καθήκοντά του! Και μάλιστα επί τόπου ο ίδιος και όχι να δώσει εντολές σε άλλους!

Το πλεονέκτημα με το σημερινό Δήμαρχο Μυτιλήνης είναι ότι ανήκει στον τεχνικό κλάδο και το πιο σημαντικό ότι σπάνια τον έχουμε δει να κινείται εποχούμενος. Συνήθως τον βλέπει κανείς με τα πόδια ή τρέχοντας μεγάλες αποστάσεις ως αθλητής μαραθωνοδρόμος. Με αυτό το δεδομένο έχει το πλεονέκτημα να μπορεί να βλέπει και να αναλύει ο ίδιος τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως ο κάθε καθημερινός πολίτης. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Χρειάζεται και η βούληση να μην αφήνεις ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα, για αύριο ή μεθαύριο ή για τον άλλο μήνα!

Τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου Δημάρχου δείχνουν ότι ο κ. Χριστόφας είναι αυτής της σχολής και πως αν συνεχίσει έτσι, είναι πολλά αυτά που θα έχουν αλλάξει και τον πρώτο και το δεύτερο και τον τρίτο χρόνο της θητείας του και με αυτές τις σκέψεις η αίσθησή μας είναι ότι η Μυτιλήνη βρίσκεται σε καλά χέρια!

spot_img

More articles

spot_img