Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Σε κίνδυνο το νέο Κολυμβητήριο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Άμεση πληρωμή του πρώτου λογαριασμού υποσχέθηκε η Γ.Γ. Αθλητισμού

Ξανά – μανά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βρέθηκαν χθες ο Αντιδήμαρχος Έργων, Στρατής Τζιμής και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Ανδρέας Παπαχριστοφόρου, για την εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί εδώ και μήνες με την πληρωμή του πρώτου λογαριασμού για την κατασκευή του νέου Κολυμβητηρίου. Μάλιστα χθες κατατέθηκε αίτημα διάλυσης της σύμβασης από τον εργολάβο προειδοποιώντας ότι θα αποχωρήσει λόγω της πολύμηνης καθυστέρησης. Η αρμόδια Διευθύντρια του Τμήματος Έργων διαβεβαίωσε τον Αντιδήμαρχο ότι το ζήτημα θεωρείται λήξαν και η εξόφληση θα γίνει μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. Αν πράγματι συμβεί αυτό, ο εργολάβος θα επανεκκινήσει τις εργασίες άμεσα, αν και χάθηκαν τρεις μήνες με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες για την εκτέλεση του έργου.

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος από την Αθήνα, «ήρθαμε για μια ακόμη φορά στη Γ.Γ. Αθλητισμού για να διευθετήσουμε αυτό το πρόβλημα που έχει προκύψει με την πληρωμή του πρώτου λογαριασμού για το νέο Κολυμβητήριο στα Θέρμα. Όπως έχω ξαναπεί, δεν ευθύνεται ο Δήμος γι’ αυτή την καθυστέρηση αφού έχουμε υπογράψει προγραμματική σύμβαση και το έργο χρηματοδοτείται απευθείας από το Υπουργείο. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα έχουμε άμεσα θετικές εξελίξεις και μέσα στην επόμενη εβδομάδα οι εργασίες θα συνεχιστούν. Ενημέρωσα και τον εργολάβο ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα».

Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε στις αρχές του καλοκαιριού και δεδομένου ότι είχε ήδη κατατεθεί από το Πάσχα ο πρώτος λογαριασμός, ύψους 170.000 ευρώ. Μέσα στον Ιούλιο συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο Βουλευτής του Νομού μας Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Στρατής Τζιμής, αλλά παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν για άμεσο ξεμπλοκάρισμα των πιστώσεων, πέρασαν 2 μήνες χωρίς καμία θετική εξέλιξη.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο και η ανάδοχος εταιρεία “Τέχνημα” κατάφερε μέσα σε 6 μήνες να ολοκληρώσει τις εκσκαφές και να μπουν τα συνεργεία στη φάση της σκυροδέτησης, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων. Αν όλα πάνε καλά, από δω και πέρα, το έργο θα πρέπει να παραδοθεί στο τέλος του 2023. 

Το ολυμπιακών προδιαγραφών κολυμβητήριο θα διαθέτει δύο πισίνες (κύρια και παιδική), διαστάσεων 25 Χ 50 μ. και 10 μ. Χ 12,50 μέτρων αντίστοιχα, κερκίδες χωρητικότητας 798 θεατών, κυλικείο, χώρο εκδηλώσεων και στάθμευσης, χώρους υγιεινής (WC) για το κοινό και για άτομα με ειδικές ανάγκες, γραφεία διοικητικής υποστήριξης αλλά και χώρους εξυπηρέτησης των αθλούμενων, των προπονητών και διαιτητών. Παράλληλα θα τρέξει ο διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού. Επίσης, έχει προβλεφθεί η σύνδεση των εγκαταστάσεων με τις ιαματικές πηγές για τη θέρμανση της πισίνας και την εξοικονόμηση ενέργειας. 

Αρχικά, το νέο κολυμβητήριο θα είναι ανοιχτό, με την προοπτική ο Δήμος να αναλάβει στην πορεία το κόστος για την τοποθέτηση ειδικής μεμβράνης πάνω από την πισίνα ή την κάλυψή του με την λεγόμενη ανοιγοκλειόμενη “φούσκα” που υπάρχει σε πολλά κολυμβητήρια της χώρας. Ακόμη, έχει προβλεφθεί η κατασκευή μικρής πισίνας εκμάθησης κολύμβησης για τα παιδιά.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img