Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σε κλίμα συγκίνησης η χειροτονία του διακόνου Νικολάου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Σε κλίμα συγκίνησης από το ναό των Ταξιαρχών στο ομώνυμο χωριό της Μυτιλήνης έγινε πριν από λίγο η χειροτονία του διακόνου Νικολάου Μυρουδή εις πρεσβύτερον  μετά από 12 χρόνια κατά τα οποία ο ίδιος στάθηκε άγρυπνος φρουρός δίπλα στον σεβασμιώτατο αποτελώντας τον πιο στενό του συνεργάτη, τον ιερωμένο που τον υπηρετούσε.

Συγκινημένος και ο δεσπότης ήταν μια από τις λίγες φορές που έδειξε στους πιστούς τη συγκίνησή του ακούγοντας το διάκονο Νικόλαο να του λέει για τη μεγάλη τιμή και ευλογία που είχε ως νέος ιερωμένος δίπλα του να τον υπηρετεί και να παραδειγματίζεται από τη στάση και τη ζωή του  ως ιεράρχη. Και ο μητροπολίτης ανταπέδωσε δηλώνοντας ότι αξιώθηκε και ο ίδιος να έχει δίπλα του έναν τέτοιο συνεργάτη.

 

Δίπλα στον διάκονο Νικόλαο προσευχόμενοι βρέθηκαν ο Ηγούμενος της μονής Υψηλού Αρχιμανδρίτης Πρόχορος που πάντα στέκεται στοργικός πατέρας δίπλα στους νέους ιερείς, ο εφημερίες του ναού των ταξιαρχών και πατέρας του διακόνου, π. Ακύνδυνος και ο εφημέριος του ναού του Αγίου Θεράποντα πατέρας Ευστράτιος.

Ο ναός των ταξιαρχών φάνηκε πολύ μικρός για να χωρέσει όλο τον κόσμο που είχε σπεύσει από το πρωί για να παρακολουθήσει την χειροτονία, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, συλλόγων και υπηρεσιών καθώς ο ιερέας πλέον Νικόλαος Μαυρουδής έχει αναπτύξει εθελοντική δράση κατά κύριο λόγο ως εθελοντής πυροσβέστης. Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν δίπλα του αυτά τα χρόνια ενώ θα συνεχίσει να υπηρετεί στη μητρόπολη Μυτιλήνης δίπλα στον σεβασμιώτατο ταυτόχρονα με την εκκλησία των Ταξιαρχών δίπλα στον εφημέριο πατέρα του.

Δείτε αναλυτικά βίντεο από τη χειροτονίας του πατρός Νικολάου από τις σελίδα των Νέων της Λέσβου στο facebook.

 

spot_img

More articles

spot_img