Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Σε ρόλο Ιφιγένειας η Αγιάσος

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΙΚΟ ΤΟΣΚΑ

Παρέμβαση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Τόσκα έκανε η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία με έγγραφό της επεσήμανε την κρισιμότητα της συνέχισης της λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάσου. Πρόκειται για το δεύτερο έγγραφο που αποστέλλει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη η Περιφερειάρχης και αυτό καθώς οι σχεδιασμοί του αρμόδιου Υπουργείου προβλέπουν την κατάργηση της συγκεκριμένης αστυνομικής υπηρεσίας του νησιού μας, ενώ έχουν βελτιωθεί οι αρχικοί σχεδιασμοί που προέβλεπαν την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου και της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με το τελικό Σχέδιο του Υπουργείου, τα Αστυνομικά Τμήματα Αγίας Παρασκευής και Πλωμαρίου δεν καταργούνται. Δηλαδή θα συνεχίσουν να λειτουργούν στη Λέσβο Αστυνομικά Τμήματα τόσο στην Καλλονή όσο και στην Αγία Παρασκευή (δύο υπηρεσίες σε όμορες Δημοτικές Ενότητες), ενώ προβλέπεται η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάσου. Αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει πως το αστυνομικό τμήμα Αγιάσου βρίσκεται σε ρόλο Ιφιγένειας ώστε να γλιτώσουν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Κεντρικής Λέσβου και του Πλωμαρίου.

Πρόκειται για κατάργηση που εντάσσεται στον λεγόμενο “Καλλικράτη” των αστυνομικών υπηρεσιών ώστε να εξοικονομηθούν από το κράτος πόροι που καταβάλλονται για τη στέγασή τους. Στην περίπτωση της Αγιάσου όμως, το ενοίκιο που εξοικονομείται ανέρχεται σε μόλις 70 ευρώ το μήνα, καθώς αυτό είναι το ποσό που καταβάλλει το Υπουργείο προς την Εκκλησία, η οποία μισθώνει το ακίνητο για τη στέγαση της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε ένα χωριό που εδώ και μήνες μαστίζεται από τις διαρρήξεις.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο σχέδιο προβλέπει την υποβάθμιση των Αστυνομικών Τμημάτων Πολιχνίτου και Άντισσας σε Αστυνομικούς Σταθμούς και την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Θερμής (έτσι κι αλλιώς δεν λειτουργούσε), ενώ παραμένουν “αλώβητοι” οι Αστυνομικοί Σταθμοί Μανταμάδου και Μήθυμνας. Προβλέπεται επίσης η κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά ως προς το τι επιδιώκει με αυτόν τον σχεδιασμό η κυβέρνηση.

Επί της ουσίας το μόνο Αστυνομικό Τμήμα που καταργείται σε επίπεδο Βορείου Αιγαίου είναι της Αγιάσου!

 

Η παρέμβαση Καλογήρου

 

Στην επιστολή της προς τον Υπουργό η κ. Καλογήρου επισημαίνει ότι «σε συνέχεια του σχετικού εγγράφου μας με το οποίο σας είχαμε ενημερώσει για τα έντονα φαινόμενα παραβατικότητας (κλοπών, διαρρήξεων κλπ.) που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Αγιάσου και ζητούσαμε την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος με στελεχιακό δυναμικό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αυτά, σας διαβιβάζουμε την αριθ. 38/2016 Απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου στην οποία αναφέρεται η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και η συνέχιση των φαινομένων παραβατικότητας. Με βάση τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη την έντονη ανησυχία, καθώς και το αίσθημα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος της Αγιάσου με στελεχιακό δυναμικό και σε κάθε περίπτωση τη διατήρηση και αναβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος της Αγιάσου».

Επίσης η Περιφερειάρχης διαβιβάζει και σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σ.ΣΑΜ.

 

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img