Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Σε «τελική ευθεία» για τις Πανελλήνιες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στην «τελική ευθεία» για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου βρίσκονται μαθητές, γονείς και καθηγητές με το άνοιγμα των σχολείων μετά το Πάσχα. Σημειώνεται ότι για την λήξη των μαθημάτων μένουν – συνυπολογίζοντας την σημερινή ημέρα – 12 ημέρες για τα Λύκεια και 20 για τα Γυμνάσια (εξαιρουμένων των σαββατοκύριακων, της Πρωτομαγιάς, καθώς και του τετραημέρου των εκλογών).

Συγκεκριμένα, τα μαθήματα για το τρέχον διδακτικό έτος, λήγουν:

  • Των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Γυμνασίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, την Τρίτη 30 Μαΐου.  
  • Των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, την Πέμπτη 18 Μαΐου. 

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδοσχολικές εξετάσεις των Λυκείων προηγούνται εκείνων των Πανελληνίων, κι έτσι για την Α’ και  Β’ Λυκείου  οι  εξετάσεις   θα ξεκινήσουν στις 23 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου και οι απολυτήριες για τη Γ’ Λυκείου θα ξεκινήσουν επίσης στις 23 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου.  

Αντίστοιχα, για τα Γυμνάσια οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου.

 

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων

Όσον αφορά το πρόγραμμα των εξεταζόμενων μαθημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες, αυτό έχει ήδη εκδοθεί από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, και θα είναι πανομοιότυπο με εκείνο του περασμένου έτους.

Εν προκειμένω φέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • Στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια: 2, 6, 8 και 12 Ιουνίου.
  • Στα ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια: 1, 3, 7, 9, 10, 13 και 15 Ιουνίου.
  • Για τα ειδικά μαθήματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ: Από 17 έως και 29 Ιουνίου.

Στον Νομό Λέσβου εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας πληροφορούμαστε ότι αυτή την περίοδο προχωρούν οι διαδικασίες σύστασης λυκειακών επιτροπών για κάθε εξεταστικό κέντρο, ενώ στη συνέχεια θα κληθούν οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να δηλώσουν την τοποθέτησή τους ως επιτηρητές στα σχολεία-εξεταστικά κέντρα (σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται να οριστεί επιτηρητής ένας καθηγητής στο σχολείο που διδάσκει). 

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ
Το πρόγραμμα των Πανελληνίων Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ
Το πρόγραμμα εξετάσεων ειδικών και μουσικών μαθημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Τα εξεταστικά κέντρα 

Στο μεταξύ έχουν οριστεί τα εξεταστικά κέντρα του Νομού Λέσβου, σε κάποια από τα οποία θα εξεταστούν μαθητές από δύο και πλέον σχολεία.

Όσον αφορά την Λέσβο συγκεκριμένα, τα εξεταστικά κέντρα για τα Γενικά Λύκεια θα είναι το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης (εκεί θα εξεταστούν και οι μαθητές από το 2ο Ημερήσιο ΓΕΛ), το 4ο Ημερήσιο ΓΕΛ (μαζί θα είναι και το 3ο Ημερήσιο ΓΕΛ), το 5ο ΓΕΛ (μαζί θα είναι και οι λυκειακές τάξεις του Εσπερινού Γυμνασίου Μυτιλήνης), το Ημερήσιο ΓΕΛ Παμφίλων (εκεί θα είναι και οι υποψήφιοι του Μουσικού Σχολείου), το ΓΕΛ Αγιάσου, το ΓΕΛ Άντισσας, το ΓΕΛ Πέτρας, το ΓΕΛ Πλωμαρίου, το ΓΕΛ Πολιχνίτου, το ΓΕΛ Ιππείου, το ΓΕΛ Γέρας, το 1ο ΓΕΛ Καλλονής, το Γυμνάσιο Άγρας- Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Άγρας και το ΓΕΛ Μανταμάδου. 

Αντίστοιχα για τα Επαγγελματικά Λύκεια, τα εξεταστικά κέντρα θα είναι το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης (μαζί θα είναι και το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, το 2ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Γέρας και το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Πλωμαρίου) και το 1ο ΕΠΑΛ Καλλονής (μαζί θα είναι το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής). 

- Advertisement -

More articles

spot_img