Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

ΣΕΓΑΣ: Νέα πρόεδρος η Σακοράφα. Εκλέχθηκε ο Κεντέρης!

Ο Κώστας Κεντέρης είναι ξανά στην οικογένεια του στίβου. Εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, έχοντας βάλει υποψηφιότητα με την ΑΚΑΣ, στο πλευρό της Σοφίας Σακοράφα

Η Σοφία Σακοράφα είναι η πρώτη πρόεδρος στην ιστορία της αρχαιότερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρα μας, παίρνοντας συνολικά 114 ψήφους, αφήνοντας στην 2η θέση την Τασούλα Κελεσίδου που πήρε 107 ψήφους. Όσον αφορά τη θέση του εκπροσώπου στην ΕΟΕ, αυτή πάει στον πρώην γενικό γραμματέα, Βασίλη Σεβαστή, που με 131 ψήφους επικράτησε του Κώστα Γκατσιούδη που πήρε 91.

Ο Κώστας Κεντέρης επέλεξε να έχει έναν ταπεινό και ήρεμο αγώνα. Δείγμα της ενωτικής του διάθεσης από την πρώτη κιόλας στιγμή που αποφάσισε να επανέλθει στο στίβο. Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϋ εξελέγη στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας του στίβου με 98 ψήφους με πρόεδρο τη Σοφία Σακοράφα.

Χωρίς πολλά-πολλά. Με το κεφάλι κάτω, χωρίς δηλώσεις και πολλές κουβέντες. Όλο αυτό το διάστημα είχε όλες κι όλες δύο αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μία της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του και μία για να ευχηθεί στον Βασίλη Σεβαστή στη μάχη που δίνει νοσηλευόμενος με κορονοϊό. Δεν υπήρξε τοποθέτηση πέραν του προσωπικού του μηνύματος, δεν μπήκε στη διαδικασία αντεγκλήσεων ή πόλωσης του κλίματος.

Ακριβώς με τον τρόπο που πορεύτηκε και πορεύεται σε όλη του τη ζωή, σαν αθλητής και σαν άνθρωπος, πορεύτηκε και σαν υποψήφιος για τον ΣΕΓΑΣ. Ασφαλώς και ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και με τον χαρακτήρα του Κώστα Κεντέρη είναι απαραίτητο την επόμενη μέρα. Αυτός είναι και ο λόγος που πήρε τόσες πολλές ψήφους. Ο στίβος έχει ξανά στις επάλξεις τον «βασιλιά» του. Μόνο να κερδίσει έχει από αυτό, τόσο ο στίβος, όσο και ο αθλητισμός γενικότερα.